Pretnje muskarcu iz Bora, Bor, uvrede, poruke ispisane po zgradi
Foto:Privatna arhiva

Nepoznate osobe već treći dan zaredom upućuju nacionalističke pretnje porodici u Boru, ostavljaju im preteća pisma, ali i gađali prozore kamenicama. E. A. u razgovoru za naš portal ističe da ih zbog pretnji policija čuva 24 sata, međutim, i pored te činjenice, nepoznate osobe im ne daju mira.

Kako naš sagovornik ističe, sve je krenulo pre nekoliko dana kada je izašao u obližnji park da prošeta psa.

„Krenulo je pre tri dana, kada su mi došla deca na vikend. Izveo sam psa, a potom sam po povratku u stan zatekao ižvrljana vrata od podruma, koja se nalaze do našeg stana, ali i sanduče od strujomera. Bile su ispisane preteće poruke poput: „Ubi Šiptara“, „G…a šiptarska“, „Marš odavde“ i slično. Samo nekoliko sati kasnije ponovo je došlo do pretnji. Krenuo sam do kuhinje kako bih na prozoru zapalio cigaretu i tada sam čuo neki udarac. Otišao sam u dnevnu sobu i video na podu dva kamena! Kad sam prišao prozoru, video sam mladića kako stoji ispred i govori mi: „Mamu ti j***“, „Zaklaću vas sve“, „Etničko čišćenje““, kaže za naš portal uznemireni E. A..

Pretnje muskarcu iz Bora, Bor, uvrede, poruke ispisane po zgradi
Foto:Privatna arhiva

Ističe da je ceo slučaj prijavio policiji, koja je sačinila službenu belešku, međutim i pored činjenice da im je dodeljena zaštita 24 sata, pretnje su se nastavile.

„I pored svega toga, danima nam već ne daju mira. Nakon toga sam zatekao preteće pismo u pošti, takođe je bilo puno strašnih uvreda, mahom na nacionalnoj osnovi. Na kraju pisma stajao je potpis „Ju bojs“. Ni tokom noći nismo imali mira, ponovo su nepoznate osobe gađale naše prozore, jedan je tom prilikom viknuo: „Šiptarčine, nema spavanja““, kaže naš sagovornik.

Pretnje muskarcu iz Bora, Bor, uvrede, poruke ispisane po zgradi
Foto:Privatna arhiva

E. A. je našem portalu dostavio pisma sa pretećim porukama. Kako ističe, nepoznate osobe gotovo da prate svaki njihov korak, znali su čak i da je bio u policiji.

„Šiptarčine, mislite da će vam policija pomoći.. Neće vam ni noćna dežurstva pomoći.. Bor će biti etnički očišćen od takve pošasti.. Sva Šiptarska gamad će biti proterana iz našeg grada kola i stan vam mirišu na benzin. Živela Srbija“, navodi se u pismima.

Pretnje muskarcu iz Bora, Bor, uvrede, poruke ispisane po zgradi
Foto:Privatna arhiva

„Mi smo treća generacija Borana, nikada ni sa kim nismo imali probleme. Ne znam o čemu se radi, radim godinama kao taksista, ni sa kim nisam u sukobu, ni moj otac, ali ni stric. Plašim se za svoju porodicu, decu.. Znate, pretnje se nastavljaju i pored činjenice da me policija čuva, nije mi svejedno“, kaže uplašeni E. A. za naš portal.

Portal Nova.rs poslao je pitanja i MUP, kako bismo proverili o čemu se radi, kao i da li su eventualno identifikovali napadače, međutim, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovore.

 

BONUS video: Napad na radnicu teretane

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar