Foto: Inmedija.rs

Pred Osnovnim sudom u Prokuplju započelo je suđenje rasčinjenom svešteniku D.G. (35) iz sela kod Prokuplja zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa u pomaganju.

Njemu se sudi u odustvu, jer je van Srbije. Njegovom saučesniku D.B. (32) iz okoline Prokuplja se sudi za tešku krađu i obojica su obuhvaćeni istim predmetom. Prema našim informacijama, tada sveštenik u selu nadomak Prokuplja D.G., tipovao je kuću svog prijatelja, a D.B. je izvršio krađu. Tom prilikom su otuđili 25.000 evra koje je oštećeni godinama skupljao, kako bi kupio stan, i nekoliko zlatnih predmeta.

Krađu su počinili 25.oktobra 2020. godine u ranim jutarnjim časovima. Sveštenik D.G. je znao da vlasnik kuće, odnosno njegov prijatelj toga dana nije kući, jer je otišao na liturgiju u manastiru kraj Niša, pa je dovezao svojim vozilom D.B. i ovaj je upao u kuću, te izvršio krađu. Zbog toga što mu je dao informacije o vlasniku kuće, sveštenik je od D.B. dobio 3.000 evra.

Pročitajte još:

Kada se vlasnik tokom popodneva vratio kući, zatekao je haos, pozvao policiju. Nije ni u trenutku sumnjao da je njegov prijatelj sveštenik učesnik, te mu se čak i požalio, a ovaj ga je već sutradan nakon krađe i vozio do Niša da obavi neki posao.

Ipak, policija je ubrzo došla do počinioca, a vlasnik kuće je, kada je saznao da ga je tipovao prijatelj, poslao Eparhiji niškoj obaveštenje, te je D.G. rasčinjen i trenutno boravi van Srbije.

VODEO: Hapšenje – akcija MUP

Komentari

Svi komentari (0)