Foto: Nova.rs

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas je za 22. decembar odloženo suđenje desetorici optuženih mladića za nasilničko ponašanje i nerede koje su, kako se sumnja, izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda na Savskom šetalištu.

Do odlaganja je došlo zbog izostanka optuženog Uroša Stojkovića, koji je izostanak opravdao lekarskom dokumetnacijom koju je sudu dostavio njegov advokat.

Početak ovog suđenja bio je odložen i krajem jula, i ponovo u oktobru..

Svi optuženi se terete za krivično delo nasilničko ponašanje i brane se sa slobode.

Optužnim predlogom Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu traži da se svi optuženi proglase krivima.

Za Vićentija Jelića tužilaštvo je predložilo kaznu od godinu i po dana zatvora, a po godinu dana zatvora za Petra Janičića, Sašu Popovića, Miloša Peruničića, Jovana Vukovića, Uroša Stojkovića, Nikolu Nikolića, Nemanju Rodića, Filipa Markovića i Igora Šparavala.

Oni su optuženi jer su u grupi i zajedno sa više NN lica, 22. maja, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, ušli u baštu restorana „Lafayette“ u kome se nalazilo oko 400 gostiju, od čega oko 250 u bašti, gde su drskim i bezobzirnim ponašanjem „izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana“, navodi tužilaštvo.

Tu su, kako dodaje tužilaštvo, uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali iho pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana uz vrisku i plač i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost.

Neki od njih su bili povređeni, sa posekotinama.

Neposredno nakon ovog događaja, policija je u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koja su pravila nerede na Savskom šetalištu.

Pomenutih 10 je optuženo za krivično delo, a protiv 99 drugih pokrenuti su prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

BONUS VIDEO: MUP Hapšenje Principa 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar