Ponovo hapšenja na Kosovu: Grupa pripremala terorističke napade

Hronika 12. okt. 202111:21 > 11:22
Podeli:
Ilustracija Foto:EPA-EFE/STRINGER

Posle hapšenja pet lica u Peći, Prizrenu i Đakovici, kosovska policija po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapsila je juče još pet lica osumnjičenih za pripremanje terorističkih aktivnosti.

I tokom jučerašnjeg hapšenja pronađen je arsenal oružja, koji je, kako su naveli elektronski mediji na Kosovu, bio sakriven u jednoj jami iskopanoj na okolnoj planini. Inače, i u ponedeljak policijska uprava za borbu protiv terorizma uhapsila je pet osoba osumnjičenih da su pripremale terorističke akcije i posedovale ilegalno oružje, zbog čega im je određena mera pritvora.

Tokom racije policija je pronašla eksploziv, bespilotne letelice i protivtenkovsko oružje. Kako se navodi iz tužilaštva, uhapšeni su osumnjičeni za krivično delo „uvoz, izvoz, snabdevanje, transport, proizvodnja, razmena, posredovanje ili neovlašćena prodaja oružja ili eksploziva“.

Pojedini prištinski mediji naveli su takođe da se radi o grupi Albanaca, radikalnih islamista, koji su planirali terorističke napade na KiM, ali još uvek nije jasno da li je ta grupa bila deo ili je imala veze sa ISIS-om ili drugim terorističkim organizacijama.

BONUS video: Hapšenje dilera heroina u Beogradu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar