Ilustracija Foto:Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na dve i po godine zatvora Petra Guzijana, sina ubijenog Jovana Guzijana Cunera zbog neovlašćenog nošenja oružja.

Usvojio je međutim žalbu tužioca i ukinuo deo prvostepene presude kojom je Guzijan mlađi bio oslobođen optužbi za izazivanje opšte opasnosti jer je, prema optužnici, 29. Avgusta 2018. godine iz automobila u pokretu sa suvozačevog mesta pucao na Dragana Miladinovića Gageca, nekadašnjeg pripadnika „zemunskog klana“, koji je tom prilikom bio na motoru.

Iz pištolja je kroz suvozačev prozor ispalio tri projektila u pravcu asfalta ispod motora kojim je upravljao Miladinović, od kojih su dva projektila pogodila motor oštećenog, navodi se u optužnici. Povodom ove optužbe Guzijanu će biti ponovljeno suđenje pred Višim sudom u Beogradu, kao i prema M.D. koji je optužen da mu je pomogao posle izvršenog krivičnog dela. Guzijanovog oca ubili su pripadnici „zemunskog klana“. Miladinović je bio osuđen na pet godina zatvora kao pripadnik tog klana i kaznu je odslužio. U odbrazloženju odluke Apelacionog suda, koja je objavljena na njegovom sajtu, podseća se da je do pucanja došlo u jednom od najfrekventnijih bulevara tokom radnog dana, u vreme kada se njime kreće veliki broj vozila, putnika i pešaka, i u visini Palate Srbija u kojoj je zaposlen veliki broj ljudi.

„I sam okrivljeni je naveo da mu je jasno da je mogao da ugrozi i druga lica jer je pucao u prometnoj ulici u toku dana. Po oceni Apelacionog suda, činjenica da u momentu kada su izvršena opaljivanja, paralelno sa vozilom u kojem se nalazio okrivljeni nije bilo pešaka i drugih automobila, ne znači da nije došlo do izazivanja opšte opasnosti, a što proizlazi iz odbrane ovog okrivljenog, na koju se prvostepeni sud prilikom donošenja odluke nije ni osvrnuo, kao i činjenice da je treći projektil otišao u nepoznatom pravcu u mestu gde nesporno postoji velika frekvencija i vozila i pešaka“, navodi se u odluci suda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar