U Hajdukovu kraj Subotice dogodio se još jedan okršaj bandi krijumčara ljudi u kojem je jedna osoba ubijena a tri ranjene. Nedavno su pucnji odjeknuli i ispred subotičkog "Lidla" kada je ubijena jedna osoba.

Posle pucnjave koja se dogodila u šumi kraj subotičkkog naselja Hajdukovo, kada je jedna osoba ubijena a još tri ranjene, uslodila je velika policijska akcija razoružavanja i hapšenja iregularnih migranata i članova krijumčarrskih bandi koji već duže od mesec dana ratuju.

Kakva je situacija dan posle pucnjave?

„Hajdukovo je pogranično mesto gde su pucnjave, kako kažu meštani, gotovo svakodnevne i to ne samo u Hajdukovu, već i u svim okolnim mestima, pa i u samoj Subotici. Meštani su danas komentarisali da je žandarmerija na terenu, da se desila velika policijska akcija u kojoj je privedeno više grupa migranata“, izvestila je sa terena reporterka televizije Nova S, Sanja Ignjatović Eker.

O ovoj akciji oglasio se i pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević.

„Na području Subotice, Sombora i Kikinde na više lokacija pronađeno je više stotina migranata. Posle odgovarajućih obrada u policijskom smislu migranti idu u prihvatne centre. Što se tiče ostalih rezultata, pronađeno je više komada vatrenog oružja, tačnije četiri automatske puške. Videćemo da li nekome od migranata koje smo pronašli na licu mesta pripada to oružje. Sada, po prvi put smo pronašli migrante u krošnjama drveća, to su izviđači. Oni menjaju taktiku svog postupanja, a policija prilagođava svoju taktitku njihovim aktivnostima. Od sutra će žandarmerija patrolirati ulicama SUbotice“, rekao je Vasiljević.

Više o ovoj i drugim temama pogledajte u emisiji „Među nama“.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar