Vojna policija i izvršitelji jutros su nenajavljeno došli da prisilno isele porodicu Lalović iz stana u Vespučijevoj ulici 24 na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Ipak, izvršitelji su odustali od iseljenja, jer se vlasnik Gojko Lalović polio benzinom.

Kako prenose beogradski mediji, ovo je već deseti put u nekoliko godina da pokušavaju da izbace ovu porodicu iz stana, saopštila je Inicijativa Krov nad glavom.

„Verujte, da nisam u pravu, ne bih ništa od ovoga radio“, kaže pukovnik Gojko Lalović i dodaje: „Nego sam uvek branio ustavni poredak ove zemlje, pa to činim i sada. Mora se znati šta je po Ustavu i šta je pravo“, rekao je Lalović.

Inače, reč je o penzionisanom pukovniku Gojku Laloviću, koji je pretio da će se zapaliti benzinom ukoliko pokušaju da ga izbace na ulicu. Mediji navode da su izvršitelji i policija došlli nenajavljeno na njihovu adresu u Vespučijevoj ulici 24, a pukovnik Gojko Lalović sedeo je ispred vrata stana i nije imao nameru da se pomeri.

„Sramota me je vaše sramote, nemate obraza, časti ni zrlo morala. Maltretirate čoveka 15 godina. Pašćemo mrtvi ako treba, ali ovako više ne može. Ako me dovedete do tačke pucanja, ja znam šta ću sa sobom, ali mene niko neće iznositi ni vući po ulici, kao ni mog oca“, rekla je ćerka pukovnika, Žana Lalović.

Na adresi porodice Lalović su bili i vatrogasci jer je pukovnik sedeo poliven benzinom. Osim njih, ispred doma Lalatović bili su policajci u civilu, vojni policajci, kamion za selidbe, kao i osoblje iz kancelarije izvršiteljke.

Posle dvočasovnog pokušaja da isele Lalatoviće, policija, vojna policija, vatrogasci, hitna pomoć i izvršitelji otišli su sa mesta izvršenja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram