Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U povratku s letovanja mnogi su se pitali šta je razlog neuobičajeno velikog prisustva policije na svim odmorištima duž autoputa. Biće tako sve do 15. septembra. Kampanja je pokrenuta pre više od dva meseca. Dragan Bogosavac, pomoćnik načelnika Uprave policije rekao je za RTS da je registrovano šest krivičnih dela i da su ona rasvetljena.

Dragan Bogosavac je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je ovo treći mesec kako se sprovodi akcija zaštite imovine i lica na putnim pravcima Koridora 10 na području Srbije.

„U prva dva meseca registrovano je blizu šest miliona prolazaka stranaca kroz Srbiju. Imajući u vidu da smo registrovali šest krivičnih dela možemo reći da smo izuzetno zadovoljni i da smo sveli nivo kriminaliteta na nivo statističke greške“, kazao je Bogosavac.

Prema njegovim rečima, broj drumskih razbojnika je izuzetno smanjen.

„Nemački ADAK je prošlog meseca u izveštaju pohvalio Srbiju, jer nisu uočene ni pojave, ni aktivnosti koje bi ukazale da su oni koji tranzitiraju bili ugroženi bilo od prevaranata, bilo od drugih izvršilaca krivičnih dela“, naveo je Bogosavac.

Od 19 do ujutru u 7 sati stoje patrole policije duž auto-puta, a dežuraju 24 sata.

„Na svim kracima Koridora 10 na području Srbije targetirano je 130 objekata. Oni se obezbeđuju u noćnim satima tako što su policajci prisutni na tim lokacijama konstantno. Svetlosni uređaji na patrolnim vozilima su uključena, pa strani državljani na lak način mogu da uoče policiju i da se obrate iz bilo kog razloga. Mi svakoga dana imamo povraćanja stranih putnika koji prolaze kroz našu zemlju i koji se obraćaju policiji svakodnevno, bez obzira na to da li je to u nadležnosti policije. Uvezani su svi subjekti na području Srbije. Ovo se pokazalo kao jedan odličan potez i stranci se osećaju bezbedno“, istakao je Bogosavljević.

Dodaje da su su od tih šest krivičnih dela u pitanju teška krađa, krađa, prevara, utaja, ona dela koja po svom intenzitetu nisu tako snažna i da su par krivičnih dela rezultat nepažnje putnika koji tranzitiraju kroz Srbiju. Bogosavac navodi i da su sva krivična dela rasvetljena.

Akcija i kampanja će trajati sve do 15. septembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar