Policijska akcija privođenja migranata Foto:ANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova danas su na teritoriji Horgoša i Beograda pronašli ukupno 829 migranata i izmestili ih u prihvatne centre, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pripadnici Policijskih uprava u Kikindi i Subotici, u saradnji sa Odredom Žandarmerije u Novom Sadu, u naseljenom mestu Horgoš pronašli su 689 iregularnih migranata.

Istovremeno, u Beogradu, na teritoriji opština Savski venac i Stari grad pronađeno je njih 140.

Policijski službenici će i u narednom periodu sprovoditi redovne kontrole kretanja i boravka migranata kako bi se očuvala bezbednost i sigurnost svih građana, kao i samih migranata, naveo je MUP u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijma koje je od policije dobio izveštač FoNeta, migranti pronađeni u Beogradu se prevoze u prihvatne centre za migrante u Obrenovcu, Bogovađi i Sjenici.

Park u blizini Ekonomskog fakulteta u Beogradu, u kojem su se migranti skupljali, obezbeđivalo je tokom dana više od 30 pripadnika Policijske brigade, uključujući i one sa automatskim oružjem, a incidenata do sada nije bilo.

Pre ulaska u autobuse, rančeve i drugi prtljag migranata pregledali su policijski psi, obučeni za otkrivanje eksploziva.

U Horgošu su se u četvrtak uveče sukobile dve grupe migranata koji su pucali jedni na druge. Mediji su objavili snimak na kojem se vidi kako grupa muškaraca prolazi centrom Horgoša sa oružjem i puca.

***

BONUS VIDEO: Migranti kod Horgoša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar