Policija
Foto: MUP Srbije

Policija je samo četiri sata nakon što je Nova.rs objavila tekst o magistrali smrti na deonici Ibarske magistrale Kraljevo - Preljina, u mestu Tavnik, uhvatila vozača koji je duplo brže vozio od propisanog ograničenja. Ovaj Beograđanin, kako su naveli iz policije, vozio je brzinom od 115 kilometara na sat, a maksimalna brzina kojom mogu da se kreću vozila iznosi 60 kilometara na sat.

„Svi smo iznenađeni kada smo videli ovu vest. Godinama nas niko nije slušao, a toliko smo upozoravali. Na pravcu od Tavnika pa do Katrge, znaju da voze i 200 kilometara na sat. A danas, samo četiri sata nakon što je objavljena priča o ovom problemu, pojavio se presretač. Videli smo ga. I uhvaćen je jedan vozač“, pričaju meštani Tavnika, čije se kuće nalaze odmah pored magistralnog puta.

Meštani se nadaju da ovo nije bio usamljeni slučaj, i da će se nastaviti kontrola i sankcionisanje bahatih vozača.

„Mislimo da ukoliko se nastavi sa hvatanjem i kažnjavanjem takvih vozača, da će ostali vozači povesti računa kako voze“, priča jedan od meštana.

Policijski presretač je danas oko 12.30 časova na putu između Lađevaca i Tavnika zaustavio automobil „volvo“ koji se kretao brzinom od čak 115 kilometara na čas.

Kako su dalje naveli iz policije, protiv četrdesetčetvorogodišnjeg vozača iz Beograda biće podneta prekršajna prijava Prekršajnom sudu u Kraljevu.

Podsetimo, meštani Tavnika, sela koje se nalazi na magistralnom putu Kraljevo – Preljina, ne mogu da pronađu odgovore na problem koji ih godinama unazad veoma plaši. A to su veoma brze vožnje većine vozača. Na pravcu, nedaleko od skretanja za aerodrom „Morava“, dostižu se velike brzine.

Iako prema njihovim rečima, rešenje može da se pronađe, niko nije čuo njihove molbe, pročitao dopise, razgovarao sa njima. Problem je, kako kažu, nastao kada su počeli da obilaze pragove policijskih i lokalnih uprava u Kraljevu i Čačku.

„Kada pozovemo policiju, oni izađu, naprave zapisnik i to je kraj. Niko nas nije udostojio da nas samo sasluša. A problem je jako ozbiljan, jer je reč o ljudskim životima. Da li je rešenje radar sa kamerom, ili nešto drugo mi ne znamo. Ovo je faktički ničija teritorija. Kraljevačka policija dolazi do početka pravca ili magistrale smrti. Čačanska policija dolazi do kraja pravca. Mi kao da se nalazimo u nekoj tampon zoni“, pričaju meštani Tavnika.

BONUS VIDEO: Petoro povređenih u lančanom sudaru na Milošu Velikom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare