Podeli
Foto:MUP Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio je pripadnicima MUP-a koji su samo ove nedelje zaplenili više od 190 kilograma narkotika i, kako kaže, zadali odlučan udarac narko-dilerima.

“Želim da iskažem ogromnu zahvalnost pripadnicima policije koji i u vanrednom stanju ne zaboravljaju svoj osnovni zadatak – borbu protiv kriminala. Samo ove nedelje zaplenili su više od 190 kilograma narkotika i zadali odlučan udarac narko-dilerima”, rekao je Stefanović, a navodi se u saopštenju MUP-a.

On je poručio da ovi rezultati jasno govore da su se prevarili svi oni koji su pomislili da će uspeti da iskoriste trenutak dok se Srbija suočava sa koronavirusom, a pripadnici policije snažno bore da pomognu zdravstvenom sistemu da suzbije ovu opaku bolest.

Foto:EPA-EFE/LUIS EDUARDO NORIEGA A.

“Prevarali su se ako su mislili da policija neće obratiti pažnju i da neće imati snažan odgovor na svaku njihovu aktivnost. Tako će biti i ubuduće. Ni trenutna situacija ni budući zadaci koje bude dobila od građana Srbije, policiju neće sprečiti da istovremeno bude i jedan od najsnažnijih štitova u borbi protiv kriminala. Naša deca i naši građani biće sigurni, a mi ćemo i tokom ove godine nastaviti sa snažnim udarom na narko-dilere”, poručio je ministar.

Pripadnici MUP-a su, kako je juče saopšteno, u Prokuplju zaplenili su 65,7 kilograma marihuane i uhapsili M. B. (1964) iz Kuršumlije, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u mestu Rudare prilikom kontrole teretnog vozila kojim je upravljao osumnjičeni u tovarnom delu kamiona pronašla pet putnih torbi sa 114 paketa marihuane.

Takođe, policija je kod osumnjičenog pronašla i pištolj, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delonedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Autor: Andrej Mlakar/N1

Komentari

Vaš komentar