Kragujevac Napadnuta hitna pomoć, hitna pomoć, napad
Foto: Nova.rs

Ekipu hitne pomoći danas je prilikom intervencije na terenu u selu Ždraljica, mačetom napao muškarac D. I. starosti oko 60 godina, a potom se zatvorio u kuću i pretio samoubistvom. Posle skoro četiri sata pregovaranja sa policijom, muškarac se predao i trenutno je hospitalizovan u kragujevačkom Urgentnom centru.

Ekipa hitne pomoći dobila je jutros nešto pre devet sati poziv da u dvorištu kuće u naselju Ždraljica leži čovek bez svesti i odmah su se uputili na teren, kaže za Nova.rs direktorka te službe dr Gordana Đokić. Ona objašnjava da je ekipa na terenu zatekla čoveka bez svesti i da je pristupila inicijalnom pregledu prilikom takih stanja, ali da je naizgled rutinska intervencija dobila neočekivani razvoj, kada se čovek osvestio.

Pročitajte još:

Dodaje da je počeo da odbija pregled, a drama je usledila, kada je ušao u kućui i vratio se sa mačetom i počeo da preti ekipi Hitne pomoći. Potom se, kako kaže dr Đokić, povukao u kuću i pretio da će da izvrši samoubistvo.

„Naša ekipa je sve vreme bila na terenu i u pripravnosti. Odmah smo pozvali policiju, a njihov pregovarački tim je sa čovekom pregovarao skoro četiri sata. Posle dugotrajnog i iscrpljujućeg poregovaranja, čovek je izašao i pristao da ga naša ekipa odveze u Urgentni centar“, priča direktorka.

Kragujevac Napadnuta hitna pomoć, hitna pomoć, napad
Foto: Nova.rs

Ona kaže da su pacijenta u svesnom stanju prevezli u Urgentni, gde će biti detaljno pregledan, te da će na osnovu toga biti upućen na dalje lečenje.

U dramatičnoj situaciji u kojoj je bila ugrožena bezbednost medicinske ekipe, bili su lekar, tehničar i vozač saniteta.

Direktorka kaže, da je posle svega što im se desilo ekipa došla iscrpljena.

„Pregovori su trajali skoro četiri sata, a oni su sve vreme bili u pripravnosti. Nisu mogli da predvide kako će da se razvija situacija i šta sve može da se desi. Mi smo sve vreme bili na vezi sa njima i imali smo pripremljenu i drugu ekipu koja bi otišla na teren u slučaju nepovoljnog razvoja događaja. Ovo nije svakodnevica našeg posla, ali se napadi na ekipe ipak dešavaju. Svi su iscrpljeni, ali su samo kratko predahnuli i već su otišli na drugi teren. Verovatno će ih tek kasnije stići stres i sigurno će razmišljati o tome šta je sve moglo da im se desi“, kaže dr Đokić.

Kragujevac Napadnuta hitna pomoć, hitna pomoć, napad
Foto: Nova.rs

Prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, reč je o čoveku koji je već duže vreme bolestan i koji je imao više operacija grla, zbog kojih mu je otežan govor i komunikacija sa ljudima.

BONUS video: Hapšenje na Zvezdari

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar