FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bs

Policija i Više javno tužilaštvo u Beogradu ušli su večeras u prostorije Javnog preduzeća Pošta Srbije, nezvanično je potvrđeno za Nova.rs.

Prema prvim informacijama, proverava se poslovanje ovog Javnog preduzeća.

Podsetimo, štrajk poštara traje od 24. oktobra, a zbog štrajka koji traje sada već nedeljama, skoro je potpuno stala isporuka pisama, računa i pošiljaka.

Zbog natpisa u pojedinim medijima pojavile su se optužbe kako su navodno „D Express“ i ostale privatne kompanije „odgovorne za štrajk poštara i kako stoje iza tog štrajka, te su pripadnici Uprave kriminalističke policije i Poreske policije upali su sinoć u prostorije kompanije „D Express“.

United Grupa je saopštila da je Vlada Srbije koja je nesposobnim rukovođenjem ugrozila egzistenciju zaposlenih u javnom preduzeću Pošta Srbije, odlučila da zloupotrebi institucije za obračun sa United Grupom i upotrebi Službu za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije pokušavajući da za štrajk u JP Pošta okrivi preduzeće D Express, koje pripada United Grupi.

Kako se navodi u saopštenju, nezabeleženi divljački upad u prostorije ove kurirske kompanije i neosnovani pretres po hitnom postupku od strane Službe za suzbijanje kriminala očigledno ima za cilj da isfabrikuje neistine da je kurirska služba D Express kriva za štrajk radnika Pošte sa kojim nema nikakve veze.

***

BONUS VIDEO: Počelo kažnjavanje poštara, štrajkači dobijaju „udaljenje s posla“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare