Foto:Nova.rs

Koliko je policija savesno i revnosno obavljala svoju dužnost očuvanja reda i mira među demonstarantima koji su se pre dva dana okupili na platou ispred Narodne skupštine, u kojoj se u tom trenutku odvijala konstitutivna sednica, najbolje pokazuje fotografija na kojoj se vidi jedna potvrda o privremeno oduzetim predmetima.

Foto:Nova.rs

Naime, policajka koja je obezbeđivala protesni skup pred skupštinom, uspela je na vreme da primeti jednu sumnjivu ženu, za koju je očigledno odmah posumnjala da je naoružana i da bi mogla da počini prekršaj ili pak krivično delo.

Njene slutnje su se ispostavile kao tačne, pa je u posedu ove žene najpre identifikovala opasno oružje, koje je odmah zaplenila – jedno jaje.

Da li je jaje zaostalo u torbi nakon kupovine, ili se gospođa uputila na probu hora pa joj je bilo neophodno zbog „zagrevanja“ glasnih žica ili je pak po sredi samo stari recept za jačanje korena kose, hrabru policajku nije ni najmanje zanimalo.

Bezbednost novog saziva skupštine bila je prioritet, pa je shodno proceduri, ažurna policajka izgrednici uredno izdala potvrdu o oduzetim predmetima, kao da je, u najmanju ruku, konfiskovala četiri puške, dva biber-spreja ili pak flašu žive sode.

Fotografija na kojoj se vidi sumanuta potvrda postala je viralna na internetu, a da li je nezadovoljna gospođa, nakon protesta uspela da povrati svoj oduzeti predmet, zasad nije poznato.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare