Ilustracija, Policija u Novom Pazaru Foto:Iran Ličina

Tužilaštvo u Kruševcu pokrenulo je postupak protiv policajca I.N. i V.P. iz Aleksandrovca zbog teške povrede službene dužnosti i udaljeni su iz službe do okončanja tog postupka. Dvojica policajaca se sumnjiče se za zlostavljanje i mučenje.

Očekuje se da istraga utvrdi da li se neko od privedenih policajaca odranije znao sa vozačem K.D. iz Kruševca koji je ceo slučaj i prijavio i koji je u međuvremenu zbrinut u Opštoj bolnici Kruševac sa teškim povredama, prelomima pet rebara i kosti glave, odnosno nosa.

Osumnjičeni policajci iz Aleksandrovca slučaj zaustavljanja putničkog vozila, za čijim volanom je bio muškarac K.D, nisu prikazali u službenoj evidenciji, ali će ovaj mogući momenat, kao i drugi elementi celog slučaja biti poznatiji kada se obavi saslušanje oštećenog, ali i osumnjičenih nakon isteka mere zadržavanja do 48 sati.

Iz PU Kruševac su potvrdili da su aleksandrovački policajci naneli teške telesne povrede Kruševljaninu starom 43 godine, a potvrđeno je i da su zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, policajci – uhapšeni.

Kako se saznaje, policajci su bili u patroli u Gornjem Stupnju kod Aleksandrovca. Kako se sumnja, 15. februara u tri sata izjutra, zaustavili su putničko vozilo za čijim je volanom bio muškarac iz Kruševca.

Kako je ovaj muškarac ispričao, policajci su ga udarali pendrecima i tako mu naneli povrede.

Bonus video: Hapšenje upravnika KPZ Niš

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare