Božidar Koprivica Foto: Facebook/Bozidar Koprivica

Sahrana policajca Božidara Koprivice koji je juče smrtno stradao tokom obavljanja službenog zadatka u Rumenci, biće obavljena sutra u 13 časova na groblju u Bačkoj Palanci.

Božidar će biti sahranjen uz sve najviše počasti MUP-a Republike Srbije.

Iza Božidara su ostale dve maloletne ćerke i supruga. On je stradao juče tokom policijske potere za vozačem „renoa kangu“ u Rumenci kada mu je iz sporedne ulice izašlo vozilo „pežo 206“.

Božidar se uputio na poziv da policija traga za vozačem dostavnog vozila „reno kango“ koje se kretao iz smera Kisača ka Rumenci.

Po rečima našeg sagovornika, dobro upućenog u tok istrage, građani su prijavili da vozač „renoa“ vozi nasilno, a od policije je bežao i poljskim putevima i kroz atare oko Kisača i Rumenke.

Pročitajte još:

Pretpostavlja se da je bio pod dejstvom alkohola ili opijata.

Veliki broj patrola bio je upućen na lice mesta Božidar je krenuo iz Novog Sada po pozivu na radio vezi i prošao je kroz centar Rumenke, a potom je skrenuo kroz Partizansku ulicu, ali mu je kod jednog marketa iz sporedne ulice izašao automobil „pežo 206“ kojim je upravljala meštanka Rumenke stara 35 godina.

Božidar je službenim motociklom udario u suvozačeva vrata i na mestu je stradao.

Na lice mesta ubrzo su došle njegove kolege, ali i hitna pomoć, njemu nažalost nije bilo spasa. U toku uviđaja na lice mesta stigao je i načelnik PU Novi Sad, Goran Radonjić i njegovi pomoćnici.

Naš izvor kaže da su policajci plakali i da su bili potpuno emotivno slomljeni, ali su uviđaj ipak uradili po svim propisima i potpuno profesionalno.

Božidar je u momentu nesreće imao uključenu svetlosnu i zvučnu signalizaciju.

Iza Božidara su ostale dve ćerkice, starija ima 14 godina, dok mlađa ima nepunih 10.

Datum njegove sahrane nije poznat, ali se među njegovim prijateljima pominje subota.

Ono što jeste sigurno je da će biti sahranjen na mesnom groblju u rodnoj Gajdobri.

Inače Božidar je bio porodični čovek i uzoran policajac bez ijedne mrlje u karijeri, među komšijama je važio za vrednog i radnog čoveka koji je uvek svima pomagao.

Pre nego što je prešao na radno mesto u saobraćajnoj policiji, radio je kao policijac u policijskoj ispostavi Detelinara, a nažalost u reonu te ispostave je i izgubio život, a na lice mesta među prvima su stigle kolege iz te stanice.

BONUS VIDEO: Sletanje sa puta i prevrtanje kamiona na magistralnom pravcu Žagubica – Požarevac

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (4)