Policajci ga pijanog doveli na VMA, on napao medicinsku sestru

Hronika 07. maj. 202221:22
Podeli:
Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

U noći između srede i četvrtka pacijent u alkoholisanom stanju napao je medicinsku radnicu Centra hitne pomoći Vojnomedicinske akademije, saopšteno je iz ove ustanove.

Kako se navodi u saopštenju, u Centar hitne pomoći (CHP) VMA, u pratnji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova doveden je pacijent u vidno alkoholisanom stanju, što je toksikološkim analizama i potvrđeno.

„Pripadnici MUP-a udaljili su se nakon što su predali pacijenta medicinskom osoblju VMA. Nakon što je odbio pružanje zdravstvene pomoći u toksikološkoj ambulanti CHP VMA, pacijent je agresivnim ponašanjem naneo lake telesne povrede prisutnoj medicinskoj radnici“, navodi se u saopštenju i dodaje da je pacijent nasilnim ponašanjem prouzrokovao i štetu na inventaru toksikološke ambulante.

„Radnik službe obezbeđenja VMA postupio je pravovremeno i u skladu sa ovlašćenjima o navedenom događaju obavestio pripadnike Vojne policije koji su u najkraćem vremenskom roku preduzeli mere iz svoje nadležnosti“, kažu iz VMA.

PROČITAJTE JOŠ

Po okončanju incidenta, izvršen je uviđaj, a lice je predato organima Ministarstva unutrašnjih poslova. Zbog nasilničkog ponašanja i uništenja tuđe stvari protiv lica je podneta krivična prijava Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Iz VMA napominju da svako lice nakon prijema u CHP VMA pre svega ima status pacijenta kojem je neophodno ukazati hitnu medicinsku pomoć i da stoga postoje ograničenja u vezi primene sile i upotrebe službe obezbeđenja i organa Vojne policije.

„Sa žaljenjem moramo da konstatujemo da ovo nije usamljen slučaj da medicinski radnici trpe napade i pretnje od strane nesavesnih i nasilnih pacijenata pa stoga apelujemo na maksimalno strpljenje i poštovanje ljudi od kojih očekujemo pomoć“, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Napad na aktiviste SSP u Boleču

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar