Policajac lažirao troškove: Lagao da putuje iz drugog grada

Hronika 13. jul. 202112:42 > 13:21
Podeli:
Policija, uviđaj, uvidjaj
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Policajac S. J., koji radi u Vranju, bio je pod lupom istražnih organa jer se sumnjalo da je uzimao novac za putne troškove, tvrdeći da svakodnevno putuje iz Bujanovca na posao, iako je sve vreme živeo u mestu u kom je zaposlen. Ipak, iako je utvrđeno da je došlo do izvesnih malverzacija, prema saznanjima Nova.rs, prijava protiv službenika MUP je odbačena, jer tužilaštvo nije moglo da dokaže zloupotrebu većeg obima, već samo da svega tri dana nije putovao iz Bujanovca u Vranje.

Prema rečima izvora našeg portala policajac S.J., poreklom iz sela Karadnik kod Bujanovca, prijavio je da svakog dana putuje iz tog mesta na posao u Policijsku upravu Vranje. Na ime prebivališta u drugoj opštini, on je svakog meseca dobijao novac na ime putnih troškova, iako ih gotovo da nije imao.

Vremenom, nadležni su posumnjali da S.J. laže da ima putne troškove, zbog čega se našao pod lupom istražnih organa. Posumnjali su da zapravo živi u Vranju, a što se ubrzo ispostavilo kao tačno. On je saslušan zbog pomenutih navoda, međutim, tužilaštvo nije uspelo da dokaže da je S.J. zaista varao, pošto su imali dokaze za samo tri dana.

„Pošto nije bilo dokaza da je S.J. lažirao svoje putne troškove, tužilaštvo je moralo da obustavi postupak protiv njega“, rekao je izvor našeg portala iz policije.

Česte zloupotrebe s putnim troškovima

Ono što je zanimljivo jeste da je najmanje 20-ak prijava bilo protiv službenika koji zloupotrebljavaju pravo na putne troškove, ali da većina obično bude odbačeno. Glavni razlog uglavnom leži u činjenici da se takvi službenici „rade“ kratko vreme, pa pošto tužilaštvo ne prikupi dovoljno dokaza, prijave uglavnom budu odbačene, zbog male vrednosti novca za koji se terete.

Policija

Takvih primera ima u gotovo celoj zemlji, a najviše ih, razumljivo, ima u Beogradu.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, prijava u Beogradu ima i do čak 5.000.

BONUS VIDEO: Policija na stadionu Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar