Foto: Shutterstock/Nada B

Inspektori Policijskog inspektorata Kosova uhapsili su u utorak uveče policajca Regionalne direkcije Sever u Mitrovici zbog sumnje u prikrivanje dokaza nakon akcije otkrivanja plantaže marihuane u Izvorima u ponedeljak.

On se, kako je potvrdio Policijski inspektorat Kosova, tereti za krivična dela „zloupotreba službene dužnosti ili ovlašćenja“ i „manipulacija dokazima“. Policajcu je određeno zadržavanje od 48 sati.

PIK je dobio informaciju ranije u toku dana da se policajac sumnjiči da je oštetio sigurnosne kamere i drugu opremu u blizini plantaže marihuane u Izvorima, prenosi KoSSev. U međuvremenu istu informaciju potvrdio je na svojoj Fejsbuk stranici i kosovski ministar unutrašnjih poslova.

„Nulta tolerancija na kriminal, posebno unutar policije! Za čistu policiju u službi prava i građana! Za poštenog i profesionalnog policajca“, poručio je Đeljalj Svečlja (Xhelal Sveçla).

U selu Izvore iznad Banjske, Kosovska policija je u saradnji sa carinom juče otkrila još jednu laboratoriju za proizvodnju narkotika, a već treću na Severu od početka ove godine.

Na novootkrivenoj plantaži policija je pronašla preko 10.000 stabljika marihuane spremnih za ilegalnu prodaju na tržištu, vrednih šest miliona evra, precizirao je Svečlja.

Kako je potvrđeno, bilo je i pucnjave iz vatrenog oružja. Uviđajem na licu mesta policija je pronašla čak 26 čaura, ali na sreću povređenih nije bilo, navodi KoSSev.

***

BONUS VIDEO: Putinov alibi Kosovo: Šta to znači za nas?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar