Foto: N1, Zatvor, Ilustracija

Više od deset mobilnih telefona, među kojima je navodno bilo i kriptovanih, pronašli su službenici Istražnog zatvora u kesama cedevite koju su poručili pritvorenici iz tri ćelije u Crnoj Gori.

„Mobilni telefoni pronađeni su na kantini, u kesama spakovanim za pritvorena lica. Proverom kantine utvrđeno je da su spakovani u kesicama cedevite. Poznato je koja su pritvorena lica naručila cedevitu u koju je neko spakovao telefone, a istragom će se utvrditi ko ih je tu spakovao“, kazao je sagovornik.

On nije objasnio da li su i kako su mobilni telefoni prošli glavnu prijavnicu i završili u zatvorskoj prodavnici, odnosno da li su eventualno prebačeni preko ograde…

U toj prodavnici porudžbine za pritvorenike pakuju radno angažovani osuđenici koji kaznu izdržavaju na Poluotvorenom odeljenju.

Službenici UIKS-a zaduženi su da provere da li će osuđenik ili pritvorenik dobiti sve artikle koje je naručio i platio.

Prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“, načelnik Istražnog zatvora Dejan Bauković i zatvorski policajci, nakon pronalaska mobilnih telefona, pretresli su sobe u kojima su smeštena tri pritvorenika kojima su kese bile namenjene.

Pretresom nije pronađen nijedan nedozvoljeni predmet.
Sagovornik iz UIKS-a nezvanično je objasnio da iz predostrožnosti nisu otvarali kese u kojima su otkrili mobilne telefone, kako ne bi uništili otiske.

„O događaju je obaveštena policija. Oni po nalogu tužioca preduzimaju mere kako bi utvrdili kako su mobilni telefoni dospeli do zatvorske kantine, ko ih je spakovao u pakovanja cedevite, kome su bili namenjeni“, rekao je sagovornik.

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da su, nakon obaveštenja iz Istražnog zatvora, 11 mobilnih telefona pronašli u kesama namenjenim pritvorenicima.

„Po nalogu tužioca prikupljamo obaveštenja od pritvorenih lica kojima su telefoni bili namenjeni, osuđenika koji su radili u kantini i službenika. Preduzimaju se i druge mere i radnje“, rečeno je iz UP-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar