Pojavio se snimak iznošenja pijanog sveštenika iz Lidla u Inđiji VIDEO

Hronika 30. mar 202217:40 > 18:4010 komentara
Podeli:
Foto: Inmedija.rs

Dva policajca koji iznose sveštenika iz "Lidla" zbog nedoličnog ponašanja, scena je kojoj su pre dva dana oko 19.00 sati posvedočili mnogobrojni stanovnici Inđije. Sada se pojavio i video snimak.

Na video snimku se vidi sveštenik koji sedi na podu prodavnice i govori da mu nisu ukazali dostojanstvo. Potom se vide i dvojica policajaca, koji su ga uhvatili za noge i izneli iz prodavnice do policijskog automobila.

Kako je preneo lokalni portal Inmedija reči očevidaca, sveštenik je radnike ovog marketa ubeđivao da mu robu koju je uzeo u marketu ne naplate i pri tom odnesu u automobil. Nakon dužeg odbijanja osoblja da mu pomognu u nameri da otuđi robu, sveštenik je seo i protestovao. Kako bi ga urazumili, akciji ubeđivanja da odustane od namere priključili su se i kupci koji su se zatekli tu, na sveštenikovo odbijanje da plati, radnicima marketa nije preostalo ništa drugo nego da pozovu policiju.

„Ovo je tragično, sveštenik u mantiji sa krstom oko vrata u vreme posta, vidno pripit sedi u marketu i traži da mu se pokloni roba koju je uzeo i ne želi da plati“, kaže starija gospođa koja je svedočila incidentu.

"Nisu svi sveštenici ovako bahati, ja sam vernik i znam mnoge sveštenike koji su umereni, dobronamerni i pošteni ljudi pre svega. Šta se desilo i dalje ne mogu da poverujem", reči su jednog od kupaca koji se zatekao u vreme incidenta.

Nakon dužeg ubeđivanja sveštenika da odustane od namere uzimanja robe bez plaćanja i protesta, policiji nije preostalo ništa drugo nego da iznesu sveštenika iz marketa.

Eparhija sremska i Srpska pravoslavna crkva do sada se nisu oglasili povodom ovog incidenta.

BONUS VIDEO: Hapšenje u Vršcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar