Foto: MUP

Darija Janjić Nišavić, pomoćnica ministra Branislava Nedimovića, uhapšena je danas zbog primanja mita u obliku mesečne rate u iznosu od 1.000 evra koje je primala od D. Č., a sada je MUP objavio i video snimak hapšenja, ali i ternutka primopredaje novca.

MUP Srbije objavio je video snimak na kome se vidi kako D. Č. čeka pomoćnicu ministra sa kovertom u rukama, da bi nakon toga, njih dvoje se našli u jednom od kafića. Nakon toga, vidi se koverta puna dinara, koju je D. Č. predao Dariji Janjić Nišavić.

Kako je Nova.rs već pisala, Njih dvoje su imali dogovor da joj D. Č. u naredne dve godine isplaćuje 1.000 evra dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci. Tačnije, od osumnjičenog D. Č. primila je mesečnu ratu unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

Iz Tužilaštva su saopštili da su danas oko 12 časova policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala lišili slobode dva lica: D.J.N. , pomoćnicu ministra poljoprivrede Republike Srbije za krivično delo primanje mita iz čl. 367 KZ i fizičko lice D.Č. za krivično delo davanje mita iz člana 368. KZ – saopšteno je iz tužilaštva.

Iz Ministarstva poljoprivrede su saopštili da će biti sankcionisan svako ko zloupotrebljava svoj položaj i dodali su da učestvuju u borbi protiv svakog oblika korupcije.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas za naš portal da je nije poznavao baš dobro.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare