U velikoj akciji MUP Srbije uhapšeno je čak osam osoba koji su na svojim uređajima posedovale i delile eksplicitne fotografije nastale iskorišćavanjem maloletnih lica, a akcija "Armagedon" već duži niz godina sprovodi se na teritoriji Srbije.

Realizaciji ove akcije doprineo je pristup Republike Srbije platformi Nacionalnog centra za nestalu i eksploatisanu decu (NCMEC) iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je globalni lider u pomoći u sprečavanju otmica i pronalaženju nestale dece i borbi protiv seksualne eksploatacije dece na internetu,

Pročitajte još:

Uhapšeni su Đ. N. (1995) i G. M. (1988), obojica iz Aleksinca, B. N. (1994) iz Loznice, P. J. (1992) iz Novog Sada, Đ. A. (1979) iz Zrenjanina, K. V. (1984), državljanin Ruske Federacije, A. S. (1981) iz Smedereva i D. I. (1969) iz Beograda.

Njima se na teret stavlja da su posedovali veliku količinu video-klipova i fotografija nastalih iskorišćavanjem maloletnih lica, da su upućivali poruke deci i maloletnicima i da su duži vremenski period uz pomoć specijalizovanih aplikacija i pretraživača delilili, pruzimali i čuvali sadržaje nastale iskorišćevanjem dece u pornografske svrhe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar