Foto: Privatna arhiva

Aleksa G. (17) iz Kraljeva i Petar. N. (16) poginuli su sinoć oko 22 sata, na putu u selu Gračac, kada je motor na kojem su se vozili sleteo u kanal pored puta i udario u kapiju. Aleksa.G. je preminuo na putu ka bolnici, dok je Petar. N. preminuo oko ponoći. 

„Moj unuk je bio svestan kada je došla hitna. Čak je i rekao doktoru, da je navodno u redu. Prebačen je u bolnicu. Posle se situacija iskomplikovala i oko ponoći javili su nam da je Petar preminuo“, kaže Mitra N, baba poginulog Petra. N.

Foto: Nova.rs

Ona kaže da je njen unuk imao iskustva sa motorima za razliku od Alekse.G. koji je tek par puta u životu vozio motor.

„On je bio moj najstariji unuk. Odavno vozi motore, iako je imao samo 16 godina. Da je Pera vozio taj motor, ubeđena sam da bi obojica sada bili živi“, kaže ova baka.

Foto: Nova.rs

Kako smo saznali, motor Jamahu od 125 kubika vozio je Aleksa, dok je iza njega sedeo Petar koji je imao kacigu na glavi. Nezvanično smo saznali da su vozili brzinom od oko 130 kilometar na sat, u trenutku izletetanja sa puta. U trenutku udara, Petrova kaciga se raspukla.

„Tog dana smo porodično otišli u Gračac kod rođaka. Aleksa se već ranije dogovorio sa dvojicom njegovih drugova iz srednje škole iz tog kraja i već je imao u planu da voze motore. U delu sela gde su se skupljali tinejdžeri, Aleksi je motor pozajmio jedan poznanik, a Petar je odlučio da se voze. Moja supruga kao da je predosetila da će se nešto desiti i više puta mu je rekla da ne ide da se vozi“, kaže Tomislav G, otac nastradalog Alekse.

Gavrilović kaže da je video hitnu i policiju kako prolaze pored kuće njihovih rođaka, i da su odmah pomislili da se nešto desilo. Kaže da su pokušavali da dečake dobiju na telefone ali da su bili nedostupni.

Foto: Nova.rs

„Saznali smo da je Aleksa imao udes i odmah krenuli u bolnicu u Kraljevu. Međutim, on nije stigao živ do nje. Pokušavali su da ga reanimiraju, ali bezuspešno. Još sam u šoku. Ne mogu da verujem da mog sina više nema“, ispričao nam je Tomislav dok su mu komšije i rođaci dolazili kako bi izjavili saučešće.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare