Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Jadranka Ćetković

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Bojana T. (24) koji se sumnjiči da je 7. decembra 2022. godine oko 14.30 časova nakon kraće rasprave hicima iz pištolja usmrtio Dražena Delevića u Ugrinovcima, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Bojanu T. se na teret stavljaju krivična dela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo je takođe predložilo sudu da okrivljenom produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne zatvora za krivična dela za koja se tereti.

Pročitajte još:

Sumnja se da je Bojan T, nakon kraće rasprave sa oštećenim Draženu Deleviću koji je vozilom BMV X6 došao do kuće gde je okrivljeni živeo kao podstanar, iz neposredne blizine, ispalio pet hitaca iz pištolja u glavu i telo.

Delević je usled nanetih povreda preminuo, dok se Bojan T. automobilom marke “ Škoda octavia” udaljio sa lica mesta. Ne dugo zatim okrivljeni je pozvao policiju i sam se prijavio, nakon čega je lišen slobode.

BONUS VIDEO: Mesto ubistva Dražena Delevića u Ugrinovcima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar