Policija

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Nemanje Z. (28) zbog sumnje da je u noći između 21. i 22. novembra 2020. godine u Železniku pokušao da siluje devojku.

Protiv ovog osumnjičenog u toku je postupak i pred Drugim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog krivičnog dela Protivpravno lišenje slobode u pokušaju, odnosno zbog sumnje da je u martu ove godine u Železniku pokušao da u večernjim satima u prolaz uvuče drugu devojku, ali je pobegao kada je naišlo taksi vozilo.

Uhapšen je nekoliko dana kasnije, nakon čega je utvrđeno da je on osumnjičen i za krivično delo Silovanje u pokušaju iz novembra 2020. godine.

Nemanja Z. se nalazi u pritvoru zbog opasnosti da će dovršiti ili ponoviti krivično delo.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu on se tereti da je u noći između 21. i 22. novembra 2020. godine u Železniku, iz autobusa na liniji 55 izašao za oštećenom, prišao joj s leđa, stavio joj ruku preko usta i rekao “nemoj da vrištiš, izbošću te”. Odvukao ju je u prolaz izmedju obližnjih zgrada gde je uz silu i pretnju pokušao da je obljubi, ali je devojka uspela da se odbrani.

Predložila mu je da odu kod nje u stan, na šta je Nemanja Z. pristao, držeći je i stežući obema rukama uz sebe dok su se kretali. Po ulasku u prvu zgradu u kojoj je okrivljeni krenuo da je vuče prema podrumu, devojka je uspela da mu se otrgne, otrči do visokog prizemlja i pozvoni na vrata jednog stana.

Kada je čovek iz stana otvorio vrata, okrivljeni je pobegao, a oštećena devojka je pozvala policiju.

BONUS VIDEO: U vozilu nemačkog državljanina pronađen pištolj 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar