Čačak, Atenica, ubistvo, hronika, policija, Ilija G
Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs/Privatna arhiva

Protiv Ilije Glišovića (21), koji se sumnjiči da je ubio oca, majku i dedu, podignut je predlog mere bezbednosti lečenja, odnosno optužnica, saznaje portal Nova.rs.

Prema saznanjima našeg portala, protiv Ilije Glišovića će se danas u Višem sudu u Čačku održati pretres.

„Da, mogu da Vam potvrdim to saznanje“, kaže za Nova.rs njegov branilac po službenoj dužnosti, Radisav Vesović, a na naše pitanje šta tačno podrazumeva predlog mere, advokat kaže da to, zbog interesa klijenta, ne treba detaljno obrazlagati.

„U pitanju je lečenje u ustanovi zatvorenog tipa, odnosno Centralnom zatvoru u Beogradu“, objasnio je on.

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

Prema njegovim rečima uslediće izvođenje dokaza pred sudom, jer je predistražni postupak završen, odnosno tužilačka istraga je okončana.

„To će biti pripremno ročište na kome će se precizirati šta će se izvoditi od dokaza. Ilija Glišović će prisustvovati, a on se izjašnjavao prilikom istrage, odnosno saslušanja onoliko koliko je mogao. Glišović prima terapiju, a sutra bi trebalo da prisustvuje jedan od psihijatara pod čijim je on nadzorom“, objasnio je Radisav Vesović, napomenivši da kada se radi o pretresu jedan član tima zaduženog za Ilijino lečenje mora biti tu sa njim.

Pitali smo ga kakav je osećaj braniti optuženog za trostruko ubistvo, a on kaže:

„To je veoma komplikovano, moram da sagledam celokupan slučaj. Nije ni braniocima lako, ali mi moramo da predložimo sve mere i dokaze koji treba da se izvedu, a koji će rasvetliti događaj apsolutno tačno u interesu klijenta. Ima sijaset veštačenja koji će se ponoviti kako smo tražili, e sada da li će se to prihvatiti u tužilačkoj istrazi, videćemo. Zapravo da li će sud to prihvatiti ili ne. Ja sam Iliju posetio nekoliko puta u Beogradu. Videćemo šta će biti i kako će se ceo postupak odvijati“, zaključio je Vesović za Nova.rs.

Pročitajte još:

Komšije iz Atenice, gde je on počinio zločin kažu da se njegov brat nalazi u Čačku. Prema njihovim saznanjima Ilija je pokušao da stupi u kontakt sa bratom i tražio neke stvari, ali, smatraju da on nije reagovao.

„Nikola, Ilijin brat je divno dete, on se nalazi kod rođake i mislimo da se malo konsolidovao. U tu kuću strave, koliko znamo, nije ulazio i razumemo ga. Retko ga viđamo, ali je kulturan i vaspitan, javi se kada prođe. Čuli smo da će početi da radi u Tehničko-remontnom zavodu i bilo bi nam drago da se to desi i da se on sredi kako bi počeo da živi koliko – toliko normalnim životom“, zaključuju komšije.

Inače, Ilija Glišović je osumnjičen da je u noći 8. aprila 2022. godine na smrt izbo majku Slađanu, oca Milana i nepokretnog dedu Sretena. Njihova iskasapljena tela je našao brat kada se vratio iz grada. On je pronađen ujutru, a čak se krio i na obližnjem groblju. Bio je od ranije poznat policiji i Centru za socijalni rad, ali je ta ustanova procenila da je u datom momentu bezbedan po okolinu. Roditelji su ga jednom prijavljivali. Lečio se u klinici „Laza Lazarević“ i Opštoj bolnici Čačak, najverovatnije, zbog konzumiranja narkotika.

VIDEO: Policijska akcija nakon trostrukog ubistva u Atenici kod Čačka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar