Osumnjičeni Srđan Šveljo Foto: Facebook

Početak suđenja novosadskom stilisti Srđanu Švelju, koji se tereti za čak 10 krivičnih dela, među kojima je i iskorišćavanje maloletnika za pornografiju, zakazno je za danas pred Osnovnim sudom u Novom Sadu.

Šveljo se u pritvoru nalazi od 28. januara, a njegovo hapšenje najavio je Igor Jurić, osnivač fondacije „Tijana Jurić“, koji je izjavio da ima dokaze o nekoliko pedofila među poznatim ličnostima.

Ubrzo nakon Jurićeve izjave, lisice na ruke stavljene su modnom kreatoru, fotografu i didžeju Švelji. On je uhapšen nakon što je nekoliko maloletnika prijavilo policiji da ih je Šveljo najpre skidao, a potom oblačio za fotografisanje i na kraju zlostavljao. Kako su ispričali, oni su kod kreatora dolazili kao modeli.

Optuženi Šveljo bi na današnjem ročištu trebalo da se izjasni o krivici.

Inače, tokom opsežne istrage utvrđeno je da je optuženi kretator imao čak devet žrtava koje je na različite načine iskorišćavao i uznemiravao, a uglavnom je koristio isti šablon kako bi maloletnike namamio kod sebe u stan. Naime, u čak šest slučajeva utvrđeno je da su žrtve bili dečaci, tinejdžeri starosti 15,16 godina i da je svakog od njih namamio u stan u blizini Futoške pijace u Novom Sadu, gde ih je fotografisao obnažene, a zauzvrat bi im nudio novac.

Takođe, Šveljo se tereti i da je tri žrtve polno uznemiravao, odnosno dodirivao maloletnike za polne organe.

Podsetimo, policija je, januara ove godine, prilikom pretresa stana Srđana Švelje pronašla veliki broj fotografija na kojima se vide maloletnici, ali i mlađi punoletnici koji su obnaženi. Sem toga, pronađeno je oko 50 tableta za koje se sumnja da su narkotici.

#related-news_1

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar