Ilustracija Foto: N1

U Višem sudu u Nišu počelo je suđenje za nesreću u kojoj je nastradala 25-godišnjakinja iz Vladičinog Hana, a optužen je M. G, koji je prema istrazi prošao kroz crveno i pri velikoj brzini udario u njen automobil. Nesreća se dogodila 21. novembra kod Bulevarske pijace. Optuženi se izjasnio da je kriv.

Vozač “golfa 5” priveden je posle dve nedelje, 3. decembra, a na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Tužilac je naveo da je nesreću izazvao tako što je prošao kroz crveno, velikom brzinom i u alkoholisanom stanju. U optužnici piše da je vozio 101 km na sat i imao 1,38 promila alkohola u krvi, prenosi N1.

Odbrana traži dodatna veštačenja, jer tvrde da kočioni sistem nije radio, da je nedostajalo ulje, a o kočnicama je pred sudom govorio i optuženi, pišu Južne vesti.

„Pošto sam dosta vremena proveo u pritvoru, setio sam se nekih stvari koje nisam mogao ranije. Kada sam se približio semaforu, video sam da se auto ne zaustavlja, već dobija ubrzanje. Kada sam zakočio, propala mi je noga do patosa, posle toga se ne sećam. Dodao bih da mi je najiskrenije žao i izjavljujem najiskrenije saučešće“, rekao je optuženi.

Odbrana traže ukidanje pritvora, a da psihijatar i psiholog saslušaju optuženog i procene njegovu zrelost.

Porodica preminule nije prisutna u sudnici, kao ni oštećeni suvozač Aranđel Trajković, koji je zadobio lake telesne povrede.

Udes se dogodio pola sata nakon ponoći, u kome je nastradala J. P. iz sela Žitorađa kod Vladičinog Hana, a slučaj je izazvao uznemirenje i burne reakcije javnosti, naročito dok vozaču nije određen pritvor. Nastradala devojka bila je za volanom BMW-a, u nesreći je zadobila teške povrede od kojih je posle nekoliko dana preminula u niškom Kliničkom centru.

Bonus video: Akcija „Plaža“: U Srpskom Krsturu pronađeni ilegalni migranti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar