Porodica Đokić, Djokić, osumljičeni Goran Džonić
Foto: Facebook/goran.dzonic/Privatna arhiva

Prvi osumnjičeni za svirepo ubistvo tročlane porodice Đokić nije bio Goran Džonić već njegov sin Stefan.

Baš iz tog razloga policija je najpre pretresla njegovu kuću u Moravcu koja je oko kilometar udaljena od one u kojoj mu živi porodica.  Nakon što je u kući pronađena manja suma novca, metal detektorom pretražen je i plac pa je u korenu jednog drveta otkriveno još 43.000 evra.  Međutim, kada je policija dobila informaciju da Stefan retko boravi u svom domu  jer je angažovan kao vojnik u Kopnenoj zoni bezbednosti, sumnja je pala na Gorana.

Kako saznajemo, sve je počelo od žutog skutera kojeg je 25. septembra snimila nadzorna kamera u Tešici, na putu prema mestu gde će dan kasnije biti spaljen automobil Đokića.

Pročitajte još:

„Ključni trag policija je dobila zahvaljujući snimku nadzorne kamere. Trebalo je dosta vremena da se dođe do krunskog dokaza jer su najpre analizirani samo snimci od dana kad se zločin desio pa nadalje. Onda je promenjena strategija, pa se krenulo unazad i tada je iskrsao najvažniji dokaz. Mada se na snimku nije videlo ko upravlja žutim skuterom, dvotočkaš karakteristične boje prepoznao je jedan aleksinački policajac. On je kazao da takav motor vozi Stefan Džonić pa se istog trenutka policija uputila ka njegovoj kući, a onda su se stvari odvijale munjevitom brzinom“, navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Nakon što je ustanovljeno da su i Stefan i drugi sin Milan bili na poslu u vreme zločina, policija se okrenula ka njihovom ocu.

Foto:Nova.rs

„On je vrlo inteligentna osoba uz to vrlo manipulativna. Sve vreme je pokušavao da utvrdi koliko policija zna, i tim saznanjima je prilagođavao svoje odgovore. Priznavao je ono što je znao da će lako biti dokazano a negirao ono što je mislio da može da sakrije. Priznao je gde je sakrio pištolj kojim je ubio Đokiće jer je znao da će ga policija ionako naći. Međutim, njegovi dvosmisleni odgovori koštali su slobode njegove sinove. Njegov manevar usmeren na umanjenje ili izbegavanje odgovornosti je i to što je umešao i braću K.M. i K.M. kao i meštanina Nozrine D.P. koji su ga navodno prisilili da namami Đokiće a zatim ih likvidirali. Međutim,  iako je mala verovatnoća da su njegovi navodi istiniti, policija je morala da ih proveri“, navode naši izvori.

Istraga svirepog ubistva  biće nastavljena saslušanjem svedoka. Kako saznajemo, sutra  će u Više javno tužilaštvo u Nišu prve pristupite kolege sinova prvoosumnjičenog Gorana Džonića koji se sumnjiče da su saučesnici u nezapamćenom zločinu.

„Prvi su pozvani da svedoče kolege M.Đ. iz Uprave za vanredne situacije gde je on zaposlen. Oni treba da posvedoče da je u noći između 26. i 27. septembra kada su Đokići ubijeni, on bio na dužnosti. Takođe, iskaz će dati i vojne starešine S.Đ. koje treba da potvrde njegov alibi da je u vreme kada je tročlana porodica stradala on zaista bio u Kopnenoj zoni bezbednosti. Mada za njihove navode postoje pisani dokazi, Više javno tužilaštvo je bilo stava da navode Džonićevih sinova treba da potvrde i svedoci“, navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Foto: Facebook

Do kraja nedelje planirano je i saslušanje ostalih svedoka, pre svega porodice Džonića i rodbineĐokića .

„Od Goranove majke Stojanke i snahe Verice Đokić i od ostalih rođaka očekuje se da rasvetle prirodu odnosa između ubice i njegovih žrtava, jer one nemaju neposrednih saznanja o kritičnom događaju. Ono što bi one trebalo da potvrde ili negiraju je da li je između Džonića i Đokića zaista postojao dužničko poverilački odnos i da eventualno organima gonjenja daju informaciju o iznosu novca koji je žrtva imala kod sebe.  Što se tiče Džonića, njihovo svedočenje odnosiće se kako na Džonićev alibi u noći ubistva, tako i na njegovo ponašanje nakon zločina“, navode naši izvori.

Jedan od krunskih svedoka je i Džonićev komšija, dvadesetogodišnjak koji  je dan pre ubistva Gorana dovezao kući , jer je motocikl ostavio na mestu gde će spaliti vozilo ubijene porodice.

Takođe, u daljem toku istrage biće saslušani svedoci koje će predložiti tužilaštvo ali i odbrana braće  K.M. i K.M. iz Moravca koje je Goran Džonić označio kao inspiratore ali i neposredne izvršioce zločina.

Goran Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra. Pretpostavlja se da je motiv ubistva koristoljublje jer je Džonić dugovao velike sume novca između ostalog i svome bratu od tetke  Goranu Đokiću.

 

 

BONUS VIDEO: Privođenje osumnjičenih za ubistvo porodice Đokić

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar