Foto: Nemanja Jovanović

M. T., koji je 24. februara zajedno sa još dvojicom prekršajaca pobegao iz Kazneno popravnog zavoda u Nišu, zadobio je tešku telesnu povredu dok su dve Nišlijke lakše povređene u sudaru dva putnička automobila koji se sinoć dogodio u Zetskoj ulici u Nišu.

On se nalazio za volanom automobila „MG rover“, koji je prema prvim informacijama prešao u suprotnu stranu kolovoza gde se sudario sa „pežoom“, kojim je upravljala devojka (25) iz Niša, dok je na suvozačevom mestu bila njena drugarica.

Kako saznaje „Blic“, „pežo“ se kretao nizbrdo, iz pravca kružnog toga na raskrsnici Mokranjčeve i Zetske ulice, kada je na njega naleteo „rover“ koji je iz pravca Pivare išao uzbrdo.

Troje povređenih prevezeno je u Klinički centar u Nišu, gde je, kako saznaje „Blic“, utvrđeno da M. T. ima prelom butne kosti a da su putnici iz „pežoa“ samo lakše povrede jer su ih zaštitili vazdušni jastuci.

Alko testiranjem je utvrđeno da je M. T. imao 0.4 promila alkohola u krvi, što je iznad dozvoljene granice. Proverom je utvrđeno da je i automobil koji je vozio, neregistrovan.

Izvor pomenutog lista rekao je i da je M. T. platio novčanu kaznu zbog koje se i našao iza rešetaka, tako da je potraga za njim bila obustavljena.