Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Privatna arhiva

Napadač, koji je juče uveče hicima iz pištolja ubio Luku Ž. (37), vlasnika novobeogradskog lokala "Ritual", nakon likvidacije pobegao je na električnom trotinetu. Potez napadača nesumnjivo je podsetio na likvidaciju Strahinje Stojanovića, 13. septembra 2020. na Novom Beogradu, kada je ubica, nakon aktiviranja eksploziva pod žrtvin automobil, takođe pobegao električnim trotinetom.

Ubistvo, koje se dogodilo juče oko 19 sati, u poznatom novobeogradskom kafiću, šokiralo je Beograđena. Zločinu je prethodila žustra svađa, a osumnjičeni je nakon ranjavanja Luke Ž. navodno pobegao na električnom trotinetu.

Ovo nije prvi put da se dešava da napadači nakon izvršenih likvidacije beže električnim trotinetima.

Naime, identična situacija dogodila se 13. septembra 2020. godine, oko 12.15 sati, kada je odjeknula snažna eksplozija u Omladinskim brigadama na Novom Beogradu. U džipu koji je odleteo u vazduh nalazili su se Strahinja Stojanović i Kolumbijka Sonja Suarez Gomez. Ona je u prvi mah pokušala da pomogne svom partneru, koji je ostao bez obe noge, ali su lekari dva sata kasnije izgubili borbu za njegov život.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Printscreen/Instagram

Gomez je, na svu sreću, prošla sa lakim telesnim povredama.

Pročitajte još:

Za likvidaciju Stojanovića, koji je od ranije poznat policiji i koji je preživeo nekoliko atentata, ispostaviće se, korišćen je plastični eksploziv C-4, koji je postavljen pod njegov terenac i aktiviran za vreme vožnje preko poziva sa mobilnog telefona, a koji se koristi isključivo u vojne svrhe.

Nedelju dana kasnije, policija je saopštila da je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu identifikovala M.L. (50), kao osumnjičenog za ubistvo Stojanovića.

Ispostaviće se da je u pitanju Milivoje Lovrenović, poznati ugostitelj iz Gradiške u Bosni i Hercegovini, koji je nakon aktiviranja eksploziva pobegao sa električnim trotinetom.

Identična situacija dogodila se i krajem iste godine, kada je ubijen Bojan Mirković, u naselju Belvil.

Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

I u njegovom slučaju ubica je kostio električni trotinet, kako bi se dovezao, ali i pobegao sa mesta zločina.

BONUS VIDEO: Ubistvo na Novom Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar