Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Kontrola optužnice protiv škaljaraca zbog pokušaja ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića bila je zakazana za 30. jul, ali je odložena zbog odsustva advokata. Kako saznaje portal Dan, jedan od razloga je i to što neki od okrivljenih nisu pristali da se ročište održi bez prisustva njihovih advokata. Tako je naredno zakazano za 1. septembar 2021. Ova likvidacija planirana je da se izvrši u Tivtu.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv više osoba zbog više krivičnih dela, a među kojima je i planiranje ubistva Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića. Optužnica je podignuta protiv J.V, R.S., M.J., A.M., M.M. D.I., piše Dan.

Povodom ove istrage tužilštvo je obezbedilo zaštićenog svedoka.

Kako nam je ranije saopšteno iz Višeg suda, nekima od njih se stavlja na teret stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Podsećamo, crnogorska policija i Specijalno državno tužilaštvo sprečili su u januaru likvidaciju Beograđanina Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koja je, prema nezvaničnim informacijama, bila planirana u Tivtu. To krivično delo, kako se sumnja, trebalo je da bude izvršeno u nastavku rata kriminalih klanova.

Marko Miljković Foto: Nova.rs/Marko Miljković

Kao organizator ove kriminalne grupe u istrazi su označeni Janko Vukadinović i još jedna, zasad, neidentifikovana osoba. Vukadinović se nalazi u spuškom zatvoru. Prema navodima istrage, on je iz zatvora izdavao naređenja ostalim članovima kriminalne grupe.

Akcija SDT-a, u kojoj su spriječene likvidacije Kašćelana, Belivuka i Miljkovića, vođena je pod kodnim nazivom „Meta“.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar