Podeli
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U požaru koji je izbio jutros u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Bačini kod Varvarina izgorele su dve prostorije, a gornji sprat i fasada su delimično oštećeni. Na sreću u požaru koji je izbio jutros oko 4 sata nema povređenih.

Kako je RTS potvrđeno u policiji, uhapšeni su M. R. (24) i S. B. (22), meštani sela za koje se osnovano sumnja da su najpre provalili u školu, a potom izazvali požar.

Šta je bio povod, kao i pod kojim okolnostima je došlo do vatre saznaće se posle saslušanja i utvrđivanja ostalih činjenica.

Sa ovim slučajem upoznato je i Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu, nadležno za Opštinu Varvarin.

Na gašenju požara bila je angažovana vatrogasna jedinica iz Ćićevca, koja je brzo reagovala i sprečila da posledice budu još veće.

Kako je za RTS potvrdio predsednik opštine Varvarin Vojkan Pajić, u prethodnom periodu rađeno je na kompletnom renoviranju 2.600 kvadrata školskih prostorija i taj posao trebalo je da bude završen ovih dana.

U jednoj od prostorija koje su izgorele bila je školska biblioteka. Procenjuje se da je izgorelo oko 4.000 knjiga, među njima i jedan broj primeraka koje je ova seoska škola pre tri godine dobila u programskoj akciji “Knjiga solidarnosti” Radio Beograda.

Novosti nezvanično saznaju da su obojica od ranije poznata policiji, a ovo krivično delo izveli su pod dejstvom alkohola iz, kako tvrdi pomenuti list, iz obesti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar