Ilustracija Foto: N1

Viši sud u Beogradu osudio je juče vozača BMW Nikolu Mihailovića (28) na četiri godine zatvora zato što je u stanju teškog pijanstva sa 1,36 promila alkohola u krvi upravljao automobilom i kretajući se neprilagođenom brzinom izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo četvoro mladih na Ibarskoj magistrali.

U tragediji su život izgubili Katarina Ivanković (20), Aleksandar Savatić (22), Đorđe Belušević (22) i Đorđe Subotić (19). Viši sud je posle izricanja presude Mihailoviću pritvor zamenio kućnim pritvorom.

Kada je sudija pročitala presudu, članovi porodica poginulih su kroz plač viknuli na Mihailovića.

„Sramota! Ubico! Ubio si Katarinu“, povikala je žena iz publike, a optuženi je spustio glavu.

Majka nastradale devojke rekla je da je bilo mnogo propusta od prvog trenutka posle nesreće.

„Sve nam je uzeo, uništio nam je život“, rekla je Maja Ivanković.

Sudija Ivana Ramić je obrazlažući presudu rekla da je njeno veće u obzir uzelo činjenicu da je opasnu situaciju stvorio stradali taksista Aleksandar Savatić (22), vozač “dačije”, u koju je “BMW” udario neposredno nakon što se uključila sa sporednog puta.

Tragedija je bila u mestu Županjac kada je Nikola, sa 1,36 promila alkohola u krvi, udario u „dačiju“, koja se uključila na Ibarsku

„Bio sam pijan kad sam seo za volan. Neko me je zaslepio farovima i zakucao sam se u „dačiju“ ispred. Kajem se, želim da izjavim saučešće porodicama stradalih“, rekao je Mihailović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar