Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Beogadu podiglo je optužnicu protiv Zoran R. (54) zbog sumnje da je 30. maja ove godine usmrtio Miloša T. (32) u čijoj je kući u Rakovici živeo kao podstanar.

Zoranu R. se na teret stavljaju krivična dela Ubistvo i Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja.

Sumnja se da je Zoran R. 30. maja posle ponoći, kada su njegove sposobnosti da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima bile smanjene do stepena bitnog, jer je prethodno konzumirao alkohol.

On je tako, kako se sumnja, pod pod dejstvom alkohola, sa 1.7 promila u krvi, čekao Miloša T. da dođe u kuću čiji je on vlasnik, pa je po ulasku oštećenog iz neposredne blizine u njega ispalio pet projektila iz revolvera marke “Smith & Wenson“, koji je držao bez dozvole.

Oštećeni je preminuo na licu mesta.

Na saslušanju u tužilaštvu okrivljeni je u potpunosti priznao krivično delo i detaljno opisao kako je do toga došlo.

U optužnici je takođe predloženo da se okrivljenom produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Podsećamo da je Zoran R. krivično delo izvršio u vreme kada je bio u bekstvu, odnosno izbegavao je odsluženje zatvorske kazne od 7 godina, kao i novčanu kaznu od 200.000 dinara (koja mu je preinačena na 6 meseci zatvora).

Na ovu kaznu je osuđen u martu 2019. godine presudom Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu zbog krivičnih dela zločinačko udruživanje i falsifikovanje novca.

BONUS VIDEO: Ubistvo u Rakovici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar