Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Luka Perenčević, nekadašnji navijač Fudbalskog kluba Rad koji je u utorak ujutru likvidiran u improvizovanoj teretani na Banjici strepeo je za svoju bezbednosti, o čemu govore brojni potezi koje je u poslednje vreme napravio kako bi se zaštitio. Već u prvim danima istrage ovog zločina saznajemo da je ugradio kamere na zgradi u kojoj je živeo, ali i da je vozio blindirani automobil.

Ime Luke Perenčevića odranije je poznato istražnim organima u Beogradu, ali je i više puta pominjano u kontekstu pojedinih obračuna, posebno na Banjici koja slovi za poprište sukoba koji se povezuju sa „radovcima“. U centru poslednjeg, koji je potresao stanare ovog beogradskog naselja, našao se upravo Perenčević kog je u utorak ujutru, dok je sedeo u improvizovanoj teretani, takozvanom boks klubu, izrešetao napadač preprušen u dostavljača hrane i hladnokrvno odšetao sa lica mesta.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Motiv ove surove likvidacije, koja se odigrala u sred dana, naočigled Perenčevićevih prijatelja, u ovom trenutku se samo može nagađati. Međutim, da je Perenčevićava bezbednost bila ugoržena, po svemu sudeći je znao i on, zbog čega je povukao određene poteze kako bi se zaštitio. Tako je, kako su nam na licu mesta ispričale njegove komšije, pre oko godinu dana ugradio kamere za video-nadzor na zgradi u kojoj je živeo na Banjici.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Osim toga, kako smo u međuvremenu saznali, Perenčević je nabavio blindirani automobil, verovatno strahujući da bi u „običnom“ bio laka meta napadačima. Takođe, njegovi poznanici ispričali su i da je u centru grada iznajmio stan u kom su mu živeli supruga i sinčić, star svega nekoliko meseci, dok je on boravio u starom kraju.

Luka Perenčević (levo) Foto:privatna arhiva

Da je Perenčevićevo ubistvo naručeno, to jest plaćeno, može se zaključiti na osnovu ponašanja egzekutora kobnog dana. On je, maskiran u dostavljača hrane, sa torbom „Glovo“, hladnokrvno ušao u boks-klub, sasuo šest hitaca iz pištolja sa prigušivačem u Perenčevića i jednako hladnokrvno izašao napolje, seo na motor i odvezao se.

Po svemu sudeći, odlično je znao Perenčevićevo kretanje, znao je u kom trenutku neće biti u blindiranom autu ili na lokaciji pokrivenoj kamerama, ali i kada mu je najlakše prići. Drugari su odmah nakon ispaljenih hitaca izneli Perenčevića napolje, ali je za njega već bilo kasno.

Uviđaj na mestu ubistva na Banjici
Foto: Nova.rs/video

Podsetimo, policija je odmah nakon pucnjave pokrenula akciju „Vihor“, koja za cilj ima hvatanje begnaca neposredno nakon učinjenog krivičnog dela i podrazumeva detaljne kontrole i preglede automobila i osoba na izlazima iz grada. Kako egzekutor nije uhvaćen, veruje se da se u međuvremenu negde pritajio.

Bonus video: Mesto ubistva na Banjici i napad na novinarske ekipe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare