Foto:Screenshot/Facebook/Združena akcija Krov nad glavom

Dragan Đurđeski, pekar po struci, ostao je bez jedinog doma nakon što je jutros izvršitelj Aleksandar Ristović na prevaru oteo kuću, koja nije bila predmet izvršenja, a za račun investitora Darka Gađanskog, kažu iz Združene akcije "Krov nad glavom".

„Draganu Đurđeskom je jutros izvršitelj kriminalac Aleksandar Ristović na prevaru oteo kuću koja nije bila predmet izvršenja, za račun investitora Darka Gađanskog. Ovo može svakome da se desi. Pljačka se neće zaustaviti dokle god je na snazi anticivilizacijski Zakon o izvršenju i obezbeđenju. Pljačkaju nas po zakonu“, napisala je Združena akcija na svojoj Fejsbuk stranici uz lajv snimak na kome se vidi današnje izvršenje.

Kako za naš portal objašnjavaju iz Združene akcije, Dragan je pristao svojevoljno da izađe iz objekta koji je predmet izvršenja.

„Međutim, izvršitelj je upao u drugi objekat, koji nije predmet izvršenja, odnosno u pekaru koju vodi Dragan i pošto nije bilo dovoljno ljudi, obili su bravu i ušli unutra. Zamenili su bravu i sada je Dragan ostao potpuno na ulici, iako pekara nije bila predmet izvršenja. Sada njemu ostaje da traži kontraizvršenje, da ulaže žalbe, ali šta će i gde će on u međuvremenu? On nema drugi dom“, kažu iz Združene akcije.

Inače, Đurđevski, pekar po struci podigao je kredit od banke za posao. U jednom momentu 2009.-2010. godine je skočila cena brašna zbog izvoza i pekara je upala u gubitke, tako da više nije mogao da otplaćuje kredit koji je podigao od banke. Banka je zatvorila njegovu pekaru, tako da je ostao bez ikakvih prihoda, i umesto da postepeno

„Draganova pekara je 2010. godine upala u gubitke, tako da više nije mogla da otplaćuje kredit koji je podigla kod banke. Iako je Dragan ponudio više alternativnih rešenja, banka je postupila na zelenaški način i zatvorila njegovu pekaru, tako da je ostao bez ikakvih prihoda i, umesto da postepeno otplaćuje dug, nastavio da tone u spiralu dužničkog ropstva. Banka je ubrzo nakon toga iskoristila priliku da organizuje prodaju kuće porodice Đurđeski i sada izvršitelj izbacuje na ulicu porodicu da bi „poveriocu“ predao jedni dom porodice Đurđeski“, saopštili su iz Združene akcije.

BONUS VIDEO: Pokušaj iseljenja Milice Baklajić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare