Foto:Promo

Muškarac A. P. (30) iz Sremskih Karlovaca, koji je osumnjičen da je seksualno zlostavljao devetogodišnjeg dečaka iz istog mesta, inače njegovog rođaka, ostaje iza rešetaka jer mu je pritvor ponovo produžen do 13. decembra, saznaje Nova.rs.

Pritvor mu je prethodno produžen zbog toga što bi mogao da ponovi krivično delo, ali i da utiče na svedoke, te zbog uznemirenja javnosti.

Optužnica protiv A. P. podignuta je 13. oktobra od strane novosadskog Višeg javnog tužilaštva.

Tužilaštvo je tokom istrage ispitalo sve svedoke za koje smatra da imaju saznanja neophodna za krivični postupak, a dostavljeni su i svi neophodni nalazi i mišljenja tima za sudsku psihijatriju.

Kako je naš portal već pisao, A. P. se sumnjiči se da je u noći između 14. i 15. juna seksualno zlostavljao mališana. On ga je odveo na jednu rođendansku proslavu u naselju Doka Čerat u Sremskim Karlovcima, gde je bilo dosta gostiju. Kada se proslava završila, na putu do kuće, oko četiri sata ujutru, prema nezvaničnim saznanjima, A. P. je dečaka nosio u naručju, jer se dete nije osećalo dobro, a onda je, dok su prelazili preko livade, kako se sumnja, napastvovao mališana, posle čega ga je odveo kući.

Naselje Čerat
Foto: Nova.rs

Dečak je, po povratku kući, odmah legao da spava i dugo nije ustajao iz kreveta, što je njegovim roditeljima, posebno majci bilo sumnjivo. Kada je rekao da je duže spavao nego što je imao običaj jer ga jako boli stomak, roditelji su ga odveli kod lekara na pregled, na kojem je utvrđeno da ima ozbiljne povrede i da je seksualno zlostavljan i slučaj je potom prijavljen policiji.

Uprkos tome što mališan otežano govori zbog problema sa sluhom, dao je iskaz o onome što mu se dogodilo, a inspektori su posle toga obavili razgovor s više osoba koje su prisustvovale rođendanskom slavlju. Uzeti su brisevi za DNK analizu, kao i delovi odeće. Desetak dana kasnije uhapšen je dečakov rođak A. P., koji ga je i odveo na proslavu.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni A. P. je nakon privođenja tvrdio da je bio pijan i da se ne seća šta se te večeri dogodilo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar