Erik Lamers, Foto: Printscreen/librairiegraffiti; Nova.rs

Belgijancu Eriku Lamersu (60) pedofilu i osuđenom ubici, koji je uhapšen početkom oktobra u Kragujevcu obijena je i opljačkana  kuća u  selu Veliko Krčmare u kojoj  se skrivao, potvrdila je  Policijska uprava u Kragujevcu.

Obijenu kuću prvi je primetio komšija Trajko Vasiljević kada je u ponedeljak došao da nahrani pčele o kojima brine otkako je  Erik Lamers u zatvoru. Vasiljević  za Nova.rs kaže da je pljačku  odmah prijavio policiji koja je izašla na teren i obavila uviđaj.

Pročitajte još...

Kako svedoči, on je u ponedeljak zatekao obijena vrata na radionici i kući, a pošto je kaže, često bio gost kod Lamersa, primetio je da je iz radionice ukraden sav sitan alat i manje mašine, a iz kuće su nestali televizor  i tehnička roba.  Vasiljević dodaje da su počinioci otvorili i mini fabriku meda koju je Lamers imao u svom dvorištu i da je iz tog objekta nestala digitalna prohromska vaga za merenje meda.

U Policijskoj  upravi u Kragujevcu  saopštili su da je obavljen uviđaj i da tragaju za licima koja su počinila krađu.

Foto:Nova.rs

Lamers je uhapšen 7.oktobra   po Interpolovoj poternici zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela protiv polnih sloboda, koju je za njim raspisala Belgija. Viši sud u Kragujevcu odredio mu je ekstradicioni pritvor, a  on se trenutno  nalazi u zatvoru u Petrovcu kod Kragujevca.

Inače, Lamers je duže vreme živeo u selu Veliko Krčmare gde je kupio kuću, a bavio se pčelarstvom i preradom drveta u radionici koja se nalazi u dvorištu kuće. Prema tvrdnjama komšija, imao je i mini fabriku meda, a nameravao je da ga izvozi u inostranstvo.

Foto:Nova.rs

Erik Lamers, nekadašnji je pripadnik belgijske organizacije povezane sa mafijom, kao i ekstremne neonacističke organizacije WNP. Sumnjiči se da je bio umešan u zločine koji su se u pokrajini Brabant događali između 1982. i 1985. godine, u kojima je stradalo 28 ljudi.

Foto:Nova.rs

Lamers je poznat i po više ubistava zbog kojih je 1991. godine dobio doživotnu kaznu, ali je odležao samo 11 godina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar