Kraljevčanin D.B. (43) mogao b da završiu zatvoiru jer mu je policija u džepu pronašla jednu tabletu leka antidepresiva - ksalola, za koji u tom trenutku nije posedovao lekarski recept. On je za Nova.rs ispričao da se zbog svega što mu se zbog toga kasnije dešavalo u policiji i u tužilaštvu, oseća krajnje ponižavajuće.

„Osećam se kao da sam kriminalac, a pri tome nikada nisam imao nijednu kaznu. Nemam ni posao. Od ove države ništa nisam dobio. Sada mi prete zatvorom zbog jedne tablete“, ispričao je za naš portal D.B.

Ovaj Kraljevčanin kaže da je sve počelo u februaru ove godine, nakon što su jedne noći drugaricu i njega, zaustavili policajci kako bi ih legitimisali.

„Počeli su da mi pretresaju džepove. I u jednom od pantalona, bila je jedna tableta ksalola. Nisam ih odavno ni nosio, i zaboravio sam šta je bilo u njima. Pitali su me da li je moja i da li imam lekarski recept. Rekao sam da je ona tu verovatno par godina, jer mi ih je lekar u tom periodu prepisao. Ali, da nemam recept koji je stariji od dva meseca, što su oni zahtevali. I priveli su me u policijsku stanicu“, rekao nam je D.B.

Foto: Profimedia.rs

Nakon što je sve ovo ispričao i u policiji kako bi se sačinila službena beleška, njemu je rečeno da će ga pozvati neko od inspektora kako bi se nastavilo sa daljim radnjama.

„Prošlo je od tada skoro šest meseci. I onda je usledio poziv iz Osnovnog javnog tužilaštva u Kraljevu. Otišao sam kod jednog zamenika tužioca koji mi je nekako teatralno zapretio pritvorom, zato što se nisam javio. A inače, u ličnoj karti se vodim da živim u Beogradu, i moguće da je zbog toga došlo do nesporazuma. Rekao sam mu da nisam ništa dobio, i da bih se javio“, priča ovaj Kraljevčanin.

Zamenik tužioca ga je kako nam je objasnio, pitao da mu potvrdi da li je kod njega nađena tableta, tražio recept koji nije stariji od dva meseca u trenutku privođenja i ponudio mu koje opcije ima D.B.

„Rekao mi je da mogu da platim državi novac, da obavljam društveno koristan rad ili da idem u zatvor. Rekao sam mu da sam u šoku zbog toga što on meni to priča. Nisam mogao da verujem da sam ja uradio bilo šta što je prekršaj. A sada me tretiraju kao kriminalca. Nikada u životu nisam bio na sudu. Čak sam bio i na ivici suza, zbog svega jer mi se tako nešto dešava. Zamolio sam ga da mi da vremena da se malo raspitam“, kaže
D.B.

Naš sagovornik kaže da je mu je sledeći razgovor u tužilaštvu zakazan za desetak dana. I da mu je naloženo da mora da donese lekarski recept za izdavanje ksalola ili će biti procesuiran.

Prema našim saznanjima, ovom Kraljevčaninu bi se u suprotnom moglo suditi zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, član 246a, krivičnog zakonika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare