Foto: Vesna Lalić

U Skupštini Srbije sutra počinje nova sednica na čijem je dnevnom redu, između ostalog, novi izbor Zagorke Dolovac za Republičkog javnog tužioca, ali i lista kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, koju je podneo Odbor za kulturu i informisanje.

Dolovac je jedini kandidat za tu funkciju, pošto je jedina ispunila uslove za kandidaturu, a ukoliko bude izabrana, to će joj biti treći mandat.

Ona je na toj funkciji Republičkog javnog tužioca od 2010. godine, a ukoliko je skupština izabere, na novu funkciju stupiće od 1. januara sledeće godine na mandat od još šest godina.

Kandidati za člana REM-a su Božidar Zečević i Stanko Crnobrnja.

Na dnevnom redu sednice je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudijama, Predlog zakona o dopuni Zakona o Visokom savetu sudstva, koje je predložila Vlada.

Pred poslanicima je i Predlog zakona o popisu poljoprivrede 2023, Predlog zakona o utvrdivanju finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID-19, Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora COVID-19 podrška Vladi Srbije za mala i srednja preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije između Evropske investicione banke i Republike Srbije.

Raspravljaće se i o Predlogu zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije o zapošljavanju članova porodica diplomatskog, konzularnog i administrativno-tehnickog osoblja, kao i Predlog odluke o izboru predsednika sudova, koji je podneo Visoki savet sudstva.

BONUS video: Delta soj se širi Grčkom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar