Foto:printscreen pink.rs

Goran Papić, nekadašnji zamenik načelnika SBPOK-a i nekada bliski saradnik ministra odbrane Nebojše Stefanović, koji se trenutno nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio trgovinu uticajem, insistirao je da bude ispitan na poligrafu, kako bi se ustanovilo da li govori istinu, međutim, policija je to, iz zasad nepoznatih razloga, odbila.

Papića u proteklih nekoliko dana mediji dovode u vezu sa grupom Veljka Belivuka. Kako se navodi, on je vratio blindirano vozilo marke „audi“ Belivuku, međutim, njegov advokat Branislav Tapušković ističe u razgovoru za portal Nova.rs da je tako nešto bilo nemoguće u datom trenutku, bar sa pozicije koju je njegov klijent obavljao.

Pročitajte još:

„Iznad njega su bili ministar Stefanović, direktor Vladimir Rebić, načelnik UKP-a Dejan Kovačević i načelnik SBPOK-a Ilija Hodoba. On nije ni mogao, sve i da je želeo, da naloži rukovodiocu beogradske policije Milenku Munižabi da nešto učini. On naprosto nije imao nadležnost da njima daje naredbe“, kaže Tapušković za naš portal.

Iako proteklih dana gotovo da je svim funkcionerima nuđeno da budu poligrafski ispitani, kako portal Nova.rs saznaje, Papić je sam insistirao da bude na taj način testiran, međutim, nadležne službe MUP su smatrale da nema potrebe za tim.

„U poslednje vreme se stalno insistira na poligrafu. Moram da kažem da je moj branjenik, kada je ispitivan u svojstvu građanina u policiji, sam zatražio da bude priključen na poligraf. Rekao je: „Molim vas, slobodno mogu na poligraf da idem, i pre nego što ću biti osumnjičen“, međutim, oni to nisu učinili. Prosto je neshvatljivo zašto ga nisu poligrafski testirali, s obzirom da je sam hteo“, kaže Tapušković i dodaje da, sa druge strane, imamo situaciju da su oni koji su odbilli poligraf – na kraju pušteni.

Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Podsetimo, Papić je prošle nedelje priveden, a reč je o bliskom saradniku ministra odbrane Nebojše Stefanovića. On je u MUP napredovao u vreme Stefanovićeve vladavine, a mediji su o njemu izveštavali i zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, vlasnika restorana “Jahorina”, 22. oktobra 2019. godine u Zaplanjskoj ulici u naselju Braće Jerković.

MUP je nakon Papićevog hapšenja saopštio da je on osumnjičen da je zahtevao od tadašnjeg rukovodioca u PU za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Kokeza odbio poligraf

Inače, visoki funkcioneri MUP, pa i sam ministar policije Aleksandar Vulin, u poslednjih nekoliko nedelja, odnosno od hapšenje grupe Veljka Belivuka, insistiraju na poligrafskom testiranju lica koja se dovode u vezu sa tom kriminalnom grupom.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Iako poligraf nije dokaz na sudu i svaki građanin ima puno pravo da ga odbije, Vulin, ali i predsednik Aleksandar Vučić,  u više navrata izrazili su sumnju u to što su pojedini visoki funkcioneri, poput predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, odbili poligraf.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar