Novi Pazar Nesreća, pucnjava, otac pucao pucao na sina, policija, uvđaj, uvidjaj, hronika
Ilustracija Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšen je generalni direktor akcionarskog društva iz Čoke zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica.

On je to delo izvršio u saizvršilaštvu sa još jednim odgovornim licem i predsednikom Skupštine akcionara tog društva, kao i odgovornim licem dva privredna društva iz Kikinde, a koji su takođe uhapšeni.

Protiv svih, uključujući još dva lica, Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu biće podneta je krivična prijava zbog pranja novca.

Osumnjičeni su raznim malverzacijama stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 60,26 miliona dinara i tako oštetili budžet Srbije.

Pročitajte još:

Oni su tokom 2019. godine sačinili više fiktivnih ugovora namenskog karaktera o zajedničkoj proizvodnji duvana, kupovini opreme i usluga, kao i pomoći porodicama zaposlenih, na osnovu kojih su novčana sredstva sa tekućih računa privrednog društva iz Čoke, prebačena na lične račune navedenih prijavljenih lica.

Ta sredstva u iznosu od 60.268.100,00 dinara preneta su na lični račun glavnoosumnjičenog, koji ih je iskoristio za kupovinu akcija i tako postao vlasnik 94,49 odsto tog akcionarskog društva.

BONUS VIDEO: Razbojnik u akciji u sred bela dana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar