Dejan Pavlović Foto: promo/UNS presscentar

Istraga o tome ko je predsedniku sindikata "Sloga" zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, Dejanu Pavloviću, zapalio zakupljeni bungalov u noći između 9. i 10. maja i dalje nije završena. Pojavile su se čak tri verzije kako je došlo do požara, a sam Pavlović bio je podvrgnut poligrafskom ispitivanju, koje je prošao.

Pavlović u razgovoru za Nova.rs kaže da su za 10 dana koliko je prošlo od požara i početka istrage promenjene tri verzije o tome kako je došlo do požara.

„Prvo su rekli da su električne instalacije. Danima su dolazili veštaci za električne instalacije, preturali su lopatama po onom garežu. Posle toga pozvali su me jedan dan i rekli da je jedan moj komšija navodno rekao da postoji mogućnost da sam ja sam sebi podmetnuo požar. Pristao sam na poligraf i prošao sam. Posle toga krenuli su u istragu da je bungalov neko zapalio. Sad čekam dalje rezultate istrage koja tapka u mestu.

Na pitanje Nove.rs da li su mu možda rekli ko je posumnjao da je on sam sebi zapalio bungalov, Pavlović kaže:

Foto: sindikat sloga

„U dva sata noću, komšija ne spava nego je budan. Ako je već video da sam ja zapalio, što nije pritrčao da gasi požar.“

On dodaje da mu policajci nisu rekli ime i prezime tog komšije. Takođe, prema njegovim rečima zasad nije poznato kada će istraga biti završena.

„Policajci koji rade na mom slučaju su jako korektni ljudi. Oni su u obzir uzeli sve motive, ali za sad nema novih informacija jer istraga tapka u mestu“, ističe Pavlović i dodaje da je voda koja je bila isključena stigla u pondeljak popodne, dan posle požara.

Foto: sindikat sloga

„Samo se odjedanput voda pojavila, puštena. Niko nas nije obavestio gde je bio kvar i šta se dogodilo“.

Na pitanje da li mu je neko pomogao, posle požara u kome je sve što je imao izgubio, Pavlović kaže za Nova.rs  da mu se u muci jedino našao sindikat „Sloga“ koji je skupio novca da kupi sebi nešto za prvu ruku:

“ Ja kad sam ušao u taj novi bungalov, bukvalno nije imao ništa. Imao sam četiri zida i jedan dušek. Sad to liči na nešto jer je „Sloga“ skupila nešto novca , pa sam  uspeo da kupim bojler, veš mašinu. Neki moji rođaci i drugari su dovezli  nešto polovnog nameštaja da imam za prvu ruku i da liči na nešto. Ministarstvo odbrane i vojska se nisu oglašavali, čak nisu rekli zašto u bungalovu nije bilo protivpožarnog aparata. Takođe, javilo se dosta ljudi preko društvenih mreža koji su želeli da pomognu, ali je meni nekako neprijatno i nisam hteo da objavim račun. Nisam hteo da ispadne da ja ovu situaciju zloupotrebljavam da uzmem neki novac. Inače, povodom mog slučaja oglasila se i Svetska federacija sindikata koja ima članove u 32 zemlje i koja mi je pružila podršku“, dodao je Pavlović.

Podsetimo, predsedniku sindikata “Sloga” zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, Dejanu Pavloviću, u noći 9. na 10. maj  oko 1.45 sati ujutro zapaljen je bungalov u kome živi i koji plaća kao vojni zakupac u beogradskom naselju Surčin. U trenutku požara Pavlović je bio sam u kući. On je u razgovoru za Nova.rs ispričao da je čuo lavež pasa koji ga je probudio i da kad je ustao video svetlost sa donje strane bungalova. Kada je istrčao video je da gori bungalov sa zadnje strane. On misli, kako je rekao u izjavi za Novu.rs, da je bungalov neko naprskao nečim da bi se lakše zapalio, jer je gorela ta zadnja strana odakle je vatra došla.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare