Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kosovska policija danas je u dve odvojene akcije, u Uroševcu i Vitini, sprečila krijumčarenje robe i zaplenila preko 7 tona meda, tekstil, klima uređaje, auto delove, telefone i druge proizvode.

Pogranična policija regiona Istok sinoć je, dva sata posle ponoći, obaveštena da se iz sela Debelde u Vitini kreće nekoliko vozila za koje se sumnja da prevoze krijumčarenu robu, prenosi Kossev.

Policijske jedinice zaustavile su vozilo bez registarskih tablica kojim je upravljao I. S.(35) u selu Kabaš, ispred ulaza u njegovu kuću.

Prilikom kontrole vozila u njemu je pronađen tekstil, klima uređaji, auto delovi, ukrasi za kuću i vozila, prirodni lekovi, sirovina za šišu, sveske i knjige, telefon Iphone 13 i drugi predmeti za koje policija navodi da su prokrijumčareni iz Severne Makedonije.

Pročitajte još:

U saradnji sa Kosovskom carinom i Agencijom za hranu i veterinu, policijski službenici pretresli su još jednu lokaciju i zaplenili još tekstila, različita sredstva za higijenu i značajnu količinu mlevenog mesa.

U policijskom izveštaju nije precizirano na kojoj lokaciji je izvršen pretres.

Odlukom tužioca I. S. određeno je 48-časovno zadržavanje a sva roba poslata je na carinski terminal.

Kosovska policija regiona Uroševac je danas u podne, u odvojenoj akciji, pretresla četiri lokacije u Uroševcu i Đeneral Jankoviću, a zbog sumnje da se na njima nalazi roba bez porekla.

Prilikom kontrole magacina u Uroševcu pronađeno je i zaplenjeno 5,033 kilograma meda, dok je u Đeneral Jankoviću pronađeno 2,075 kilograma istog.

Na licu mesta nalaze se službenici kosovske carine, inspektori Agencije za hranu i veterinu i jedinica za privredni kriminal Kosovske policije.

BONUS VIDEO: Uhapšene 2 osobe u akciji protiv krijumčarenja ljudi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar