Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka, danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Udarne grupe za borbu protiv krijumčarenja ljudi uhapsili 12 osoba. Uhapšeni su S. M , Z.N., B.M., J.K., A. M., M.T., A. B. , V.B., B.Č., Z.B., M.S. i M.M., od čega su njih 11 zaposleni kao taksisti, zbog sumnje da su izvršili produženo krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenje ljudi.

Članovi organizovane kriminalne grupe su u periodu od 21. maja do 13. oktobra ove godine, organizovali nedozvoljen tranzit migranata kroz Srbiju i nedozvoljeni boravak u Srbiji i prihvat migranata u blizini državne granice Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a u cilju njihovog daljeg nedozvoljenog prelaza državne granice Republike Srbije, sa državnom granicom Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine radi nedozvoljenog tranzita u neku od zemalja Zapadne Evrope za 310 migranata, navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK).

Organizovanu kriminalnu grupu je predvodio S.M., koji je sačinio plan delovanja organizovane kriminalne grupe za finansijsku korist koja se kretala po jednom stranom državljninu – iregularnom migrantu od 170 do 550 evra.

Osumljičeni su preuzimali iregularne migrante na teritoriji Grada Beograda, Šida, Jamene i Batrovaca i svojim vozilima ih prevozili do državne granice Republike Srbije sa državnim granicama Republike Hrvatske i Bosnom i Hercegovinom.
Pretresi su u toku.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar