Pacijent s koronom pokušao samoubistvo u leskovačkoj bolnici

Hronika 01. dec. 202008:19 > 08:26
Podeli:
pacijent korona leskovac
Foto:N1

Pacijent zaražen koronom star 49 godina iz okoline Leskovca, koji je smešten u leskovačkoj kovid bolnici na odeljenju psihijatrije, pokušao je pre par dana samoubistvo, saznaje JUGpress.

Pročitajte još:

On je skočio kroz prozor na ovom odeljenju, koje je tadođe deo kovid bolnice, i polomljenim staklom pokušao sebi da prereže vrat, javlja JUGpress.

Na svu sreću brzom, intervencijom osoblja u Urgentnom centru je spasen.

Vraćen je na odeljenje psihijatrije.

Izvori navode da još uvek nije poznat motiv za ovaj njegov postupak, prenosi JUGpress.

*

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva

Telefon: 011/7777000

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva otvorena je u Klinici za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević. Na telefonski broj 011/7777000 mogu se javiti oni koji pomišljaju na samoubistvo ili njihova porodica, a sa njima će razgovarati stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja – psihijatri, psiholozi, socijalni radnici. Svi pozivi su anonimni.

*

Centar Srce

Telefon: 0800-300-303

Email: [email protected]

Centar “Srce” sa sedištem u Novom Sadu je volonterska, nevladina, neprofitna organizacija koja se bavi pružanjem emotivne podrške osobama u krizi i prevencijom samoubistva. Radno vreme je 17 do 23, svi pozivi su anonimni i pomoć je besplatna. Na sajtu www.centarsrce.org, se može naći dosta informacija i za osobe koje razmišljaju o samobistvu i za one koji žele nekom da pomognu, a postoji i android aplikacija centarsrce koja služi kao podrška, ali sadrži i lični plan podrške.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar