Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Shutterstock

Ukoliko sud potvrdi presudu Zoranu Marjanoviću, koji je prvostepenom odlukom osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene Marjanović, on će postati 90. zatvorenik koji u nekom od srpskih zatvora izdržavaja kaznu dugu četiri decenije. Među najtežim osuđenicima u Srbiji nalaze se ubice i silovatelji dece, a ovo su neki od njih.

Silovao i ubio pastorku dok je njena majka čuvala stražu

Ubistvo koje je zgrozilo Srbiju i o kom se i danas govori sa tugom, gađenjem i iščuđavanjem, iako je prošlo gotovo 20 godina, jeste ubistvo malene Katarine Kaje Janković (3). Zločin koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj javnosti dogodio se 2005. godine u Zvezdarskoj šumi u Beogardu, a svemu je prisustvovala majka nesrećne devojčice Kaje, Ana Filipović. Devojčica je, kako je kasnije utvrđeno, dovedena u šumu, gde ju je monstrum Mališa Jevtović više puta silovao i zverski istukao, a za to vreme Ana Filipović je sedela u blizini, pušila cigarete i čuvala mu stražu.

Mališa Jevtovič Foto:Privatna arhiva

Videvši povrede kakve su devojčici naneli, odlučili su da je odvedu kod lekara i ispričaju da je pala sa kreveta. Doktor Kliničko bolničkog centra na Zvezdari je, čim je video ozlede, shvatio o čemu se radi i odmah je pozvao policiju koja ih je privela. Nesrećno dete je ubrzo preminulo, a Mališa je osuđen na 40 godina zatvora, dok je njenoj majki dosuđeno 37.

Da slučaj bude još bizarniji, Mališa, čije je ime postalo sinonim za monsturma, tužio je Strazburu državu Srbiju zbog zlostavljanja koje je u zatvoru trpeo od strane stražara i komandira, tvrdeći da su ga terali da laje, da im liže cipele, jede izmet, pije urin i slično… Država Srbija isplatila je odštetu Jevtoviću.

Davio devojku, sipao joj kiselinu u usta, pa telo bacio u jezero

Malo mesto Salaš kraj Zaječara bilo je poprište jezivog zločina 2014. godine, kada je Čedomir Đurić (66) brutalno presudio tinejdžerki, 18-godišnjoj Dragani Ćirković, inače učenici Ekonomske škole. Penzioner Đurić je zločin počinio zato što je patološki bio zaljubljen u nesrećnu devojku, koja sa njim nije želela ništa. Đurić je, kako je kasnije utvrđeno, bilo razjaren jer nije mogao da podnese da tinejdžerka ima dečka.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Đurić je devojku ubio u svom automobilu, a kada je savladao, sipao joj je sonu kiselinu u usta. Obdukcija je pokazala da je brutalno isprebijana pre nego što joj je presudio, a potom je njeno telo stavio u vreću koju je napunio kamenjem i bacio u obližnje jezero. Svetlo sumnja u prvi mah palo je na Draganinog tadašnjeg dečka, međutim suočen sa neoborivim dokazima penzioner Đurić je priznao krivično delo.

Da slučaj bude još bizarniji, Draganina porodica nije uspela da pronađe mir ni nakon što su ukopali svoju ćerku, a sud ubicu smestio iza rešetaka jer je Đurić iz zatvora pisao njenoj porodici, proganjao ih, čak je jednom prilikom prijavio policiji da Draganina porodica na imanju uzgaja kanabis, zbog čega su morali da daju izjavu u policiji.

Devojčica htela da pomogne čoveku, on je zverski ubio

Tog novembra 2005. godine 13-godišnja Tamara Ivanović vraćala se iz škole, kada je na železničkoj stanici „Šangaj“ u Batajnici, inače stecištu pijanaca, primetila čoveka kako leži na zemlji. Dete je, misleći da čoveku nije dobro, odlučilo da mu pruži ruku i ponudi pomoć. Tada je monstrum, za kog se ispostavilo da je Dragan Nikolić Čombe, izvadio nož i izbo je 19 puta po grudima i leđima! Telo sa brojnim porvredama je hladnokrvno ostavio da leži, a potom je opljačkao i njen telefon je sutradan na pančevačkoj pijaci prodao za 1.000 dinara

Tako umazan krvlju devojčice kojoj je upravo presudio otišao je da pije, a potom se vratio, hladnokrvno prošao pored nje i otišao u jedan od napuštenih vagona da se opere. Potom je legao da spava.

Devojčicini roditelji, shvativši da se ne vraća iz škole, prijavili su nestanak i za njom je započeta potraga. U nekakvom grmlju kraj stanice, Tamarin deda je pronašao unakaženo telo unuke. Ispostavilo se da je u tom trenutku za Nikolićem na snazi bila poternica kojom se Nikolić tereti za silovanje desetogodišnje devojčice u Opovi, a na duši je već imao ubistvo zbog kog je proveo 12 godina u zatvoru, pisali su mediji.

13 dana strepnje i tragični epilog

Dugih 13 dana Srbija je strepela nad sudbinom 15-godišnje Tijane Jurić, devojčice čiji je nestanak prijavljen jula 2014. godine. Tijana je kobne večeri bila sa prijateljima na jednom turniru u Bajmoku, gde joj žive baba i deda, a kada je oko ponoći krenula kući, u društvu devojčice i jednog dečaka, nestala je bez traga. Na pola puta je odlučila da se vrati kako bi drugu vratila duks, i tada je poslednji put viđena.

Foto: Privatna arhiva

Nekoliko dana kasnije, 29. jula, ministar Nebojša Stefanović izjavio je da je signal Tijaninog mobilnog telefona poslednji put detektovan dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj. Odmah je ostvaren i kontakt sa njihovim nadležnim organima, kao i službom Interpola.

Tek 13 dana kasnije njeno telo je pronađeno u okolini Sombora, 23 kilometra od mesta na kojem je oteta u Bajmoku. Devojčicu je ubio Dragan Đurić, mesar iz Surčina. Za ovaj monstruozan zločin osuđen je na 40 godina zatvora. Njega su pronašli policajci u mesari u Surčinu, kako potpuno mirno seče meso. Na mesto gde se nalazi devojčicino telo Đurić je sam odveo policiju.

Foto: Arhiva

Držao devojčicu

Ime Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, ponovo je punilo novinske stupce kada je pre mesec dana u zatvorskoj sobi doživeo infarkt od kog je i preminuo. Malčanski berberin, koji je oteo devojčicu i danima je držao po raznim brdima, udžericama i napuštenim kućama knjaževačkog okruga, nije dočekao da izdrži kaznu od 40 godina, na koliko je kao višestruki silovatelj osuđen.

Ninoslav Jovanović, Foto: facebook

Jovanovićev slučaj jedan je od onih koje će javnost dugo pamtiti jer je kobnog dana presreo devojčicu, na putu do škole, predstavljajući se kao novi domar kom je potrebna pomoć da se snađe. Nesrećno dete, ne sluteći da je reč o monstrumu koji je nadimak Malčanski berberin dobio jer ga je seksualno uzbuđivalo da šiša devojčice, oteo je devojčicu. Cela Srbija se podigla u potrazi za detetom i manijakom, za njim su pored policajaca i drugih službi bezbednost tragali meštani, volonteri, radio amateri, a građani su dolazili sa svih strana Srbije da pruže doprinos.

Devojčica je pronađena 29. decembra, a monstrum nekoliko dana kasnije na groblju u Malči.

Bonus video: U nastavku akcije „Armagedon“ uhapšeno 14 pedofila


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare