Podeli
Vukašin Erić Foto:Privatna arhiva

Vukašin Erić, doskorašnji član SNS, koji je otpušten iz EPS nakon što je , kako tvrdi, odbio da vozaču direktora tog preduzeća, Goranu Pavloviću, podigne kredit u iznosu od 35.000 evra, juče se našao ponovo iza rešetaka, nakon što je Veće suda preinačilo odluku o pritvoru. Erić je uhapšen 23. jula pod optužbom da je izvršio tri prevare i krivično delo nedozvoljene polne radnje, i to dan nakon što je za Nova.rs ispričao razloge zbog kojih je dobio otkaz, ali i počeo da govori o dešavanjima u EPS.

Vukašin Erić, 22. jula ispričao je za portal Nova.rs kako je kao inženjer EPS dobio otkaz zbog toga što vozaču direktora EPS, Goranu Pavloviću, nije podigao kredit u iznosu od 35.000 evra, te kako poslednjih nekoliko meseci ne može da živi od pritisaka koje trpi. Dan nakon toga, on je odlukom Inspektorata za rad vraćen na posao, do okončanja sudskog postupka, povodom njegove tužbe o otkazu, ali je uhapšen dan kasnije, nakon što je pokušao da dođe na svoje radno mesto, a što mu je bilo onemogućeno. Prema rečima njegovog branioca, advokata Borivoja Borovića, dela koja se njegovom klijentu stavljaju na teret dogodile su se navodno 2019. godine, dok krivična prijava koju je protiv Pavlovića podnela policija, zbog krivičnog dela iznuda, i posle mesec dana nakon što je Erić dao izjavu, još uvek nije pokrenuta od strane tužilaštva.

Kako za portal Nova.rs navodi Borović, Erić je jutros pozvan da da izjavu povodom krivične prijave protiv Gorana Pavlovića.

“Erić je otišao da da izjavu povodom prijave koja je od strane policije podneta protiv Gorana Pavlovića, zajedno sa prijateljicom. Ona je dala izjavu, a on nije stigao, pošto je došla policija, jer je Veće suda preinačilo odluku o pritvoru. Pripadnici policije su ga odveli, jer mu je određen pritvor do 30 dana”, kaže Borović, te dodaje da je pritvoren po tački dva, da ne bi uticao na svedoke.

Kako dalje objašnjava njegov branilac, za 10. avgust je zakazano saslušanje svedoka, te očekuje da, ako se oni pojave, Eriću će biti ukinut pritvor. Podseća i da je Erić izjavu povodom krivične prijave protiv Pavlovića, dao još pre mesec dana, ali da tužilaštvo i dalje ne reaguje.

Podsećanja radi, Vukašin Erić ispričao je 22. jula za naš portal da mu je vozač direktora EPS. Goran Pavlović tražio da podigne kredit u iznosu od 35.000 evra. Nakon što je, kako je sam Erić ispričao, on to odbio, krenulo je proganjanje njega, zbog čega je dva puta davao izjavu i u policiji. Prvi put pozvan je nakon što je poslao pismo na 11 mejlova ministarstava, Vlade i Grada Beograda, gde je saslušan, i nakon čega je policija podnela krivičnu prijavu protiv Pavlovića zbog krivičnog dela iznuda. Tužilac iz Obrenovca, koji je trebalo da postupa po tom predmetu, kako je ispričao Borović, je isti onaj po čijem je nalogu pre nekoliko dana uhapšen Erić. Vukašin je, kako je pričao, proganjan, po nalogu Pavlovića, i u lokalnom listu Palež, a osvanuli su i grafiti koji su pokušali da ga diskredituju. Nakon što je u ispovesti za naš portal objasnio kroz šta je sve prošao, dan kasnije bio je uhapšen. Njegov advokat, ispričao je za naš portal da je Erić “nastradao” jer je želeo da otkrije malverzacije u EPS, te kako se finansira vladajuća partija preko javnih preduzeća. Erić je pre tri dana dana saslušan povodom dela koja mu se stavljaju na teret, te je bio pušten da se brani sa slobode. Njegov branilac Borivoje Borović, podneo je zahtev da predmet preuzme beogradsko Više tužilaštvo zbog pristrasnosti, ali je on odbijen, tako da predmet ostaje u Obrenovcu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar